Hansi Flick objavio spisak Njemačke, navijači se pitaju gdje je jedan od najboljih?

Bez zvijezde Bayerna

Hansi Flick objavio spisak Njemačke, navijači se pitaju gdje je jedan od najboljih?

E. Škorić

Nakon eksperimenata u martu, selektor Njemačke Hansi Flick vraća mnoge igrače u reprezentaciju za nadolazeće utakmice u junu.

Antonio Rüdiger, Leroy Sane i Jamal Musiala su igrači na koje Flick nije računao u martu, ali sada ih vraća, dok su neki neočekivano izostali.

Selektor je u sastav njemačke nogometne reprezentacije uvrstio 26 igrača. Mnogi su ipak uočili da nema Sergea Gnabryja, zvijezde Bayerna, a do sada nije objašnjeno zašto. Na spisku nije ni defanzivac Borussije Dortmund Nicklas Sule, koji nije dobio poziv ni u martu.

Njemačku u junu čekaju dueli sa Ukrajinom i Poljskom, a potom i meč sa Kolumbijom u Gelsenkirchenu. Sve su to prijateljske utakmice, budući da je Njemačka domaćin Evropskog prvenstva 2024. godine i automatski je plasirana na turnir, pa ne igra kvalifikacije.

Na početku godine njemačka reprezentacija je u martu pobijedila Peru s 2:0 i izgubila s 2:3 od Belgije.

Oglasi

Spisak igrača:

Golmani: Bernd Leno (FC Fulham), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

Defanzivni: Matthias Ginter (SC Freiburg), Thilo Kehrer (West Ham United), David Raum (RB Leipzig), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Malick Thiaw (AC Mailand), Marius Wolf (Borussia Dortmund), Robin Gosens (Inter Mailand), Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Antonio Rüdiger (Real Madrid)

Veznjaci i napadači: Julian Brandt (Borussia Dortmund), Emre Can (Borussia Dortmund), Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Leon Goretzka (FC Bayern München), İlkay Gündoğan (Manchester City), Kai Havertz (FC Chelsea), Jonas Hofmann (Bor. Mönchengladbach), Joshua Kimmich (FC Bayern München), Jamal Musiala (FC Bayern München), Leroy Sané (FC Bayern München), Kevin Schade (FC Brentford), Timo Werner (RB Leipzig), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Flick će tokom prijateljskih utakmica pokušati da dođe do idealnog tima koji će pokušati da pred vlastitim navijačima osvoji naslov prvaka Evrope, nakon što je ova nogometna sila posljednjih godina bila zaista neprepoznatljiva unatoč velikom broju zvijezda koje nastupaju na najvišem nivou i u najboljim ekipama Starog kontinenta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi