Čudno zvuči ime Luke Modrića u pregledu Premijer lige BiH
(Foto: Screenshot) Luka Modrić je bio strijelac gola u velikoj pobjedi Zrinjskog nad Sarajevom

Kako je u sezoni 2003/2004 izgledao meč Zrinjskog i Sarajeva?

Čudno zvuči ime Luke Modrića u pregledu Premijer lige BiH

U ponedjeljak smo svjedočili vrhuncu karijere Luke Modrića - primanju nagrade za najboljeg igrača svijeta prema izboru FIFA-e.

Modrić je ove godine dobio i priznanje za najboljeg igrača Mundijala u Rusiji, a o svim ekipnim trofejima i dostignućima kapitena Vatrenih i veznjaka Real Madrida nije potrebno trošiti riječi.

Prije uspona ka zvijezdama, Luka Modrić se "kalio" i na terenima Premijer lige BiH i to u dresu Zrinjskog. Tada tek mladić na početku karijere Modrić je proveo sezonu na posudbi iz zagrebačkog Dinama i pomogao Plemićima, koji su tada bili bliži zoni ispadanja nego vrhu tabele, da izbjegnu put u niži rang.

Jedna od velikih pobjeda Zrinjskog te sezone 2003/2004 bila je i ona nad Sarajevom u Mostaru.

Poveli su tada Plemići preko Janjetovića u 21. minuti, da bi se Modrić pred sami kraj prvog dijela sjajno oslobodio čuvara i zatresao mrežu gola Sarajeva za 2:0. Konačnih 2:1 postavio je Alen Škoro u finišu susreta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pregled ove utakmice Premijer lige je možete pogledati u video prilogu, a iz današnje perspektive zaista neobično zvuči ime Luke Modrića u istome. Gol Luke Modrića možete pogledati na 01:50.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Gledajuci ovaj snimak, kvaliteta istog na 90% utakmica ista i dan danas. Vjerovatno iste kamere i koriste.
38 1
Edin Merlin
Dokurcili ste sa njim vise,da je nas Pjanic dobio nagradu za najboljeg igraca svijeta Hrvatski portali ne bi ni jednu jedinu vjest o njemu objavili !!!
17 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi