Čudo iz sezone 2015/16 se ponavlja: Leicester i Vardy haraju Otokom!

Lisice upisale i osmu vezanu pobjedu, Vardy opet pogađao

Čudo iz sezone 2015/16 se ponavlja: Leicester i Vardy haraju Otokom!

Fudbaleri Leicester Cityja nastavljaju igrati nevjerovatan nogomet ove sezone.

Popularne Lisice već nekoliko sedmica liče na ekipu koja je u sezoni 2015/16 osvojenila Premierhip, a kako sada stvari stoje, čini se da će baš ova ekipa biti jedini protivnik Liverpoola kada je u pitanju titula.

Leicester je danas ostvario osmu uzastopnu pobjedu u Premiershipu i to ovog puta u gostima kod Aston Ville sa visokih 4:1.

Ponovo je fantastičan bio Jamie Vardy koji je postigao gol i na osmoj uzastopnoj utakmici i sada juri vlastiti rekord od 11 utakmica zaredom na kojim jedan igrač Premiershipa daje gol. Podsjetimo, Vardy je ovaj rekord postavio baš u toj šampionskoj sezoni kada je obortio prethodni rekord Ruda van Nisterlooyja.

Vardy je danas doveo u vodstvo svoj tim u 20. minuti, da bi četiri minute prije kraja prvog poluvremena Ihenacho udvostručio prednost. Tračak nade domaćima dao je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Grealish.

Ipak, u drugom poluvremenu Lisice ponovo mnogo bolje i postižu još dva gola. Prvo je Evans u 49. minuti povećao na 1:3, da bi 15 minuta prije kraja Vardy postigao i drugi gol na meču za konačnih 1:4.

Leicester ostaje drugi na tabeli sa 38 osvojenih bodova, odnosno osam manje od Liverpoola. S druge strane, Aston Villa ostaje na 17. poziciji sa samo 15 bodova.

Treba spomenuti i listu strijelaca na kojoj uvjerljivo vodi Vardy. Zvijezda Lisica postigla je čak 16 golova nakon isto toliko odigranih kola i ima pet golova više od najbližeg pratioca.

U narednom kolu Lisice dočekuju Norwich i to će biti prava prilika za Vardyja da i na devetoj vezanoj utakmici postigne gol.

Treba spomenuti i preostala dva meča koja su počela od 15.00 sati. Sheffield United je pobijedio u gostima Norwich sa 2:1, a Muhamed Bešić je igrao 25 minuta. Na St. James Parku Newcastle je pobijedio Southampton sa također 2:1.

Premiership, 16. kolo:

Aston Villa - Leicester 1:4

Potražite više informacija na temu Premier league:

Norwich - Sheffield United 1:2

Newcastle - Southampton 2:1

Top Komentari

BobPaisley
...do kraja mjeseca ce igrati utakmice sa malo ozbiljnijim protivnicima,tu ce se vidjeti gdje su.
1 0
Mele
Iskusan trener, dobra ekipa, igraju slicno kao sampionske godine, ali ne mislim da ce Klopp ispustiti ovo, oni svakako mogu biti drugi, ali prvi ovaj put tesko . Cuda se desavaju jednom, ne vise puta .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi