Čudo od 16 godina: PSG mu već sada plaća milione, a popularnost na Instagramu je nevjerovatna

Xavi Simons je među najpopularnijim fudbalerima svijeta

Čudo od 16 godina: PSG mu već sada plaća milione, a popularnost na Instagramu je nevjerovatna

M. Šljivak

Prošle godine 16-godišnji Xavi Simons odlučio je da napusti čuvenu Barceloninu fudbalsku školu La Masiju i da potpiše za PSG.

Ovaj talentovani fudbaler sada karijeru gradi u redovima francuskog velikana, a osim činjenice da bi u budućnosti mogao biti fudbalska zvijezda, on je to već napravio na Instagramu.

Ovog 16-godišnjaka na Instagramu prati više od dva miliona ljudi. Izuzetno je popularan na društvenim mrežama i za budućnost se očigledno ne treba da brine, bez obzira kako se kretala njegova karijera.

Simons u PSG-u već sada ima ugovor od milion funti godišnje. To je svakako najveća cifra koju jedan ovako mlad igrač zarađuje, a također posjeduje bogati ugovor sa Nikeom čiji detalji nisu poznati.

Xavi je sin nekadašnjeg fudbalera Regilija Simonsa. Rođen je u Amsterdamu, a ime je dobio po legendi Barcelone Xaviju Hernandezu.

"Moj otac mi je uvijek bio idol. Zna sve o fudbalu, često me kritikuje, ali uvijek mi govori istinu", rekao je Simons.

Da li će ostvariti karijeru kakva mu se predviđa, ostaje nam da vidimo u narednim godinama, ali ono što je sigurno, već je zaradio poprilično dobru cifru zajednog dječaka od 16 godina.

Top Komentari

Pala
Popularnija kinsey sue nju prati 2.3 miliona ljudi, jer je utrcala polu gola na finalu lige prvaka. Wanda nara ima 5.7 miliona pratitelja, ZAKLJUCAK narod voli vise k*rve neg talente !!!!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi