Newcastle se priključio Arsenalu u borbi za ukrajinsko čudo od djeteta

Ko će ga dovesti?

Newcastle se priključio Arsenalu u borbi za ukrajinsko čudo od djeteta

Esmer Oštraković

Ekipa Newcastlea uključila se u bitku za potpis nogometaša Shakhtara iz Donetska, Mykhayla Mudryka koji je već dugo na radaru Arsenala.

Naravno nije riječ samo o Arsenalu, jer ovog nogometaša prati veliki broj klubova širom Evrope, ali je za sada tim iz Londona bio najkonkretniji kada je riječ o razgovoru sa fudbalerom.

Sada se u trku za njegov potpis uključila i ekipa Newcastlea, te će biti zanimljivo ispratiti gdje će ovaj talentovani nogometaš nastaviti karijeru.

Njegov trenutni klub postavio je cijenu od 50 miliona eura, te je upravo to bio problem kod njegovog odlaska iz kluba još u prošlom prijelaznom roku.

Predstavnik nogometaša jasno je poručio da će njegov klijent u narednih dvanaest mjeseci igrati u Premier ligi, te je tako nagovijestio transfer.

Svi su mislili da je posao sa Arsenalom već riješen, nakon njegove izjave, ali danas se pojavila informacija da se u sve umješao Newcastle.

Ovaj mladi nogometaš označen je kao čudo od djeteta, te će klub koji ga dovede imati na čemu graditi svoju budućnost.

Pažnju na sebe Mudryk je skrenuo sjajnim igrama u Ligi prvaka, ali i u dresu reprezentacije Ukrajine, a skauti su odmah prepoznali veliki talenat koji posjeduje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Krenuli su pozivi, ali nakon što je Shakhtar odredio cijenu, mnogo klubova se povuklo, međutim neki kao što su Arsenal i sada Newcaste, ostali su u igri za dovođenje Mudryka.

Na kraju, sigurno da je izbor njegov, naravno ukoliko više klubova ispuni uslove koje je postavio njegov trenutnu klub, a to je Shakhtar.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi