Newcastle sprema zanimljiv januar: Dolazi "dragulj" sa istoka?
FOTO: EPA

Izdvojili su dobru cifru

Newcastle sprema zanimljiv januar: Dolazi "dragulj" sa istoka?

Haris Zilić

Newcastle za januar sprema zanimljiv transfer.

Ostrvski mediji donose vijest da je Newcastle kontaktirao Shakthar oko transfera 21-godišnjeg Mykhayla Mudryka.

Navodno su Svrake spremne isplatiti ukrajinskom timu 50 miliona eura za igrača čija se vrijednost procijenjuje na 15 miliona eura i mnogi ga smatraju igračem koji će obilježiti ukrajinski fudbal u narednoj deceniji. Igra na poziciji krilnog fudbalera.

Newcastle će na zimu osvježiti ekipu, bogati vlasnici se neće zaustavljati. Ono što se da primijetiti je činjenica da vlasnici ne troše puno i ne razbacuju se novcima, što je svakako jedan novi način poslovanja timova koje su preuzeli arapski vlasnici.

Mudryk je odavno na meti Bayerna, a pratio ga je i Chelsea, čini se da je Newcastle spreman za najkonkretniju ponudu.

Prošao je sve kategorije Shakthara, a pored tima iz Donetska igrao je na posudbi u Arsenalu iz Kijeva i Desni.

Za reprezentaciju Ukrajine skupio je sedam nastupa dok je za mlađe selekcije Ukrajine upisao 28 nastupa.

Ugovor sa timom iz Donetska ima do decembra 2026. godine, tako da bi Shakhtar mogao dobro zraraditi na svom dragulju, a ponuda Newcastlea teško da se može odbiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo nagovještava i zanimljiv januarski transfer rok, a da li će biti još nekih konrketnijih poteza kada je u pitanju Newcastle saznat ćemo uskoro.

Inače, ukrajinski fudbaleri su u posljednje vrijeme dosta na cijeni bez obzira na ratna dešavanja u njihovoj zemlji i činjenici da klubovi nemaju normalan ritam odigravanja prvenstvenih utakmica, a neki su bili četiri mjeseca bez zvaničnih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi