Čudo se desilo? Jedna fotografija daje nadu svima, je li Sala živ?
Emiliano Sala je nestao prije nekoliko dana, a mnogi se još uvijek nadaju da je živ uprkos tome što se nikome ne javlja.

Stanovnici Kanalskih otoka zovu policiju

Čudo se desilo? Jedna fotografija daje nadu svima, je li Sala živ?

Vrlo zanimljive vijesti donose nam u ovim trenucima inostrani mediji kada je u pitanju argentinski napadač Emiliano Sala.

Podsjetimo, radi se o fudbaleru koji je prije nekoliko dana ostvario transfer iz Nantesa u Cardiff te se avionom zaputio na potpisivanje ugovora. Ipak, avion je na putu za Cardiff nestao i danima se traga za Salom i pilotom.

Policija Guernseyje se oglasila danas na Twitteru poručivši da je potraga za nestalim avionom još uvijek u toku te da će se dalji planovi određivati nakon što se ispune ciljevi koji su zakazani za prvi dio dana.

Iako je voditelj operacije pronalaska nestalog aviona John Fitzgerald jučer poručio kako je nada da su Sala i pilot preživjeli sve manja, čini se kako su stigli pozitivni signali.

Naime, nekoliko stanovnika Kanalskih otoka prijavilo je čudne pojave na nebu koje se povezuju sa dimnim signalima. Mogući signali dolaze sa otoka Burhou, a Twitterom kruži i jedna fotografija koja koja ukazuje da bi to zaista mogla biti nada da je pomenuti dvojac još uvijek živ.

Policija Guernseyja poručuje da je problem što je ovaj otok prilično nepristupačan posebno po ovako teškim vremenskim uslovima, a također je problem i što je to područje zaštićene prirodne baštine.

Bivša Salina djevojka iznijela teške optužbe

Vijest o tragičnom događaju pogodila je mnoge, uključujući i Salinu bivšu djevojku Berenice Schkair, koja je putem Twittera objavila poruke sa - teških optužbama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Istražite nogometnu mafiju jer ne vjerujem da je ovo bila nesreća", poručila je Berenice, koja je nekoliko mjeseci bila u vezi s argentinskim nogometašem, pa potom nastavila:

"Želim se probuditi i shvatiti da ovo nije istina. Molim vas, istražite što se dogodilo Emilianu jer ne vjerujem da je to bila nesreća i da su prekinuli potragu zbog lošeg vremena. Ne mogu vjerovati da su potragu odgodili za idući dan, da su bez veze izgubili vrijeme umjesto da ga traže. Osjećam se bespomoćno, ovo je noćna mora."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi