Čudo u Luksemburgu se nije desilo, ali ni Srbija nije pobijedila Ukrajinu
(Foto: EPA)

Remi Orlova sa Ukrajinom

Čudo u Luksemburgu se nije desilo, ali ni Srbija nije pobijedila Ukrajinu

M. Šljivak

Reprezentacija Srbije remizirala je danas u Beogradu sa Ukrajinom 2:2 u posljednjem kolu grupe B kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Orlovi su se nadali da bi Luksemburg mogao napraviti senzaciju protiv Portugala. Ipak, to nisu dočekali, ali na kraju ni oni nisu pobijedili Ukrajinu jer je meč završen rezultatom 2:2.

Povela je Srbija u devetoj minuti golom Dušana Tadića sa 1:0 koji je pogodio sa bijele tačke, ali se Ukrajina vratila u 33. minuti kada je Yaremchuk pogodio za 1:1.

Novo vodstvo Srbiji donio je Aleksandar Mitrović pogotkom za 2:1 u 56. minuti meča, ali su Ukrajinci u 93. minuti preko Beseidina došli do 2:2.

Portugal je sa 0:2 savladao Luksemburg i otišao je na Euro. Vodeći gol na meču postigao je Bruno Fernandes u 39. minuti utakmice, a Ronaldo je u 86. minuti zaključio pobjedu gostiju od 0:2.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za EP:

Srbija - Ukrajina 2:2
Luksemburg - Portugal 0:2

Top Komentari

Cibre
Srbija je bila na Sp, jos su friski, i oept i ako ne odu na ep, oni ce sigurno kroz neki drugi sport nadoknaditi nekom medaljom!
2 13
Mowzilla
Fazon bi sad bio napraviti Balkan Cup paralelno uz EP...
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi