"Čudo" u Velsu!
Bale je bio dobro raspoložen na treningu

Gareth Bale nije trenirao u Realu mjesec dana, ali danas je bez problema obavio trening

"Čudo" u Velsu!

S. Pašalić

Ove sedmice se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a svoje utakmice će igrati i reprezentacija Velsa.

Velšani se nalaze u grupi E sa osvojenih 8 bodova te još uvijek imaju šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo ukoliko ostvare dvije pobjede, a u međuvremenu im se poklope neki rezultati.

Prvu utakmicu Vels igra u gostima kod Azerbejdžana 16. novembra, a zatim tri dana kasnije će na svom terenu ugostiti Mađarsku.

Selektor Ryan Giggs je želio zbog toga angažovati sve raspoložive snage pa je pozvao i Garetha Balea iako je on povrijeđen.

Bale se povrijedio upravo u utakmici kvalifikacija protiv Hrvatske prije mjesec dana i od tada nije trenirao, niti je igrao za Real, te je propustio šest utakmica.

Ipak, danas stiže informacija da je on trenirao sa ostatkom svojih kolega iz reprezentacije.

Zinedine Zidane je nešto ranije izjavio da nema ništa protiv da se Bale pridruži reprezentaciji Velsa, ali španska Marca je pisala da bi on ipak zbog toga mogao biti udaljen iz prve postave Reala na neko vrijeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi