Hazard konačno pokazao zašto je plaćen 100 miliona eura

Odličan protiv Eibara

Hazard konačno pokazao zašto je plaćen 100 miliona eura

A. Čaušević

Eden Hazard tek počinje da opravdava uloženih 100 miliona eura koliko ga je ljetos Real Madrid platio Chelseaju. 

Hazard se odmah po dolasku našao u problemu zbog viška kilograma, nakon toga usporila ga je i blaga povreda, ali je protiv Eibara nagovijestio ulazak u formu.

Kraljevi su s visokih 0:4 slavili na nezgodnom gostovanju, a omaleni Belgijanac je, iako nije postigao gol, odigrao možda i svoj najbolji meč od dolaska.

U 20. minuti je izborio penal, da bi četiri minute kasnije poslije majstorskih poteza centrirao popularnom rabonom, ali je odbrana Eibara uspjela izbaciti loptu i tako spriječila potencijalnu asistenciju sezone.

Hazard je do sada postigao samo jedan gol i upisao dvije asistencije u La Ligi, ali čini se da najbolje tek slijedi.

"Bio je impresivan u prvom poluvremenu. Sretni smo, sigurno će biti izuzetno važan igrač za Real Madrid", hvalio je Zinedine Zidane "sedmicu" Reala nakon utakmice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi