Čukarički i Vojvodina izborili Evropu

Posljednje kolo srbijanske Superlige

Čukarički i Vojvodina izborili Evropu

E. Čaušević

U posljednjem kolu srbijanske Superlige danas su odigrane četiri utakmice.

Čukarički je na svom terenu uspio savladati Radnik sa 2:1 i tako izboriti mjesto u kvalifikacijama za Evropsku ligu. Strijelci za domaće bili su Jovanović i Pavlović, dok je jedini gol za goste postiga Jovan Jovanović u samom finišu utakmice.

Mjesto u kvalifikacijama za Evropsku ligu osigurala je i Vojvodina koja je danas poražena na gostovanju od Partizana sa 3:2. U Evropu ide i Partizan koji je završio na drugom mjestu. Zvezda je šampionski na domaćem terenu završila ovu sezonu pobjedom protiv Radničkog iz Niša. Utakmicu bez golova odigrali su Borac i Voždovac.

Superliga Srbije:

Partizan - Vojvodina 3:2

Crvena Zvezda - Radnički Niš 2:0

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Borac - Voždovac 0:0

Čukarički - Radnik 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi