Grobari su dobili što su tražili, poznat je i konačan epilog dešavanja na Banovom brdu

Prekid utakmice Čukarički - Partizan

Grobari su dobili što su tražili, poznat je i konačan epilog dešavanja na Banovom brdu

Edmir Škorić

Na Banovom brdu Čukarički i Partizan dansa su se sastali u derbiju 30. kola prvenstva Srbije, ali zbog navijačkih nereda nije mogao da se odigra.

Nekoliko prekida na početku utakmice, da bi policija dobila naređenje da istjera gostujuće navijače sa stadiona, nakon čega su Grobari ušli u fizičke obračune sa pripadnicima javnog reda i mira.

Kada se utakmica ponovo nastavila, sijevale su stolice sa tribina kojima su gostujući navijači gađali pomoćnog sudiju, pa je sudija opet igrače poslao u svlačionice.

Dugo se vijećalo hoće li se meč nastaviti. Čukarički je to želio, Partizan pod pritiskom nije, na kraju je pala odluka da se utakmica otkaže, a novi termin je sutra u 18 sati.

I navijači Partizana su tražili danas da se utakmica ne igra, odnosno tokom prekida, kada su morali da napuste stadion, poručili su rukovodiocima kluba i stručnom štabu da ne izađu na teren i da ne igraju ostatak meča. Ispostavit će se da im je želja i ispunjena.

Grobari su još jednom odmogli svom klubu, ali zbog loše situacije u Partizanu sve češće se odlučuju na ovakve nepopularne poteze.

Inače, Partizan strahuje za plasman u Ligu prvaka iako dva kluba iz Srbije idu na veliku scenu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Crvenoj zvezdi jako malo fali da bude prvak, mogla bi titulu ovjeriti u idućem kolu, dok će se za drugo mjesto boriti TSC, Čukarički i Partizan.

TSC vodi u Voždovcu i na kora kej od pobjede sa kojom bi imao 62 boda, Čukarički ima 59, a Partizan 57 bodova, s tim da će ovi timovi sutra odigrati svoj meč koji danas nije odigran.

Top Komentari

Arnel925
ACAB
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi