Svi neutralni će podržati Brđane: Čukarički svojim potezom šokirao cijelu Srbiju!

Dogovoren je novi termin, ali...

Svi neutralni će podržati Brđane: Čukarički svojim potezom šokirao cijelu Srbiju!

A. Čaušević

Derbi prvenstva Srbije i direktan obračun za plasman u evropska takmičenja nije odigran kako je to planirano. Čukarički je na Banovom brdu bio domaćin Parinzau, a susret nije završen zbog incidenta sa navijačima kluba iz Beograda.

Nakon što su u prvih 20 minuta u nekoliko navrati prekinuli meč, došlo je do žestoke tučnjave između Grobara i policije. Tada se desio prvi prekid. Susret je ubrzo nastavljen, ali je došlo do novog prekida nakon što su pristalice Beograđana sudije gađale stolicama.

Na kraju je odlučeno da se utakmica odigra u srijedu od 18 sati, a glavni razlog zašto se meč nije nastavio je taj da nisu stečeni svi bezbjednosni uslovi da se susret nastsavi.

Policija nije pokazala milost prema Grobarima, a pripadnici javnog reda i mira su reagovali i pendrecima. Neki od navijača su i privedeni.

Na snimcima koje možete pogledati ovdje vidi se kako neki navijači s lisicama na rukama leže pod tribinama. Snimke možete pogledati ovdje.

Oglasi

Kada su uslovi stečeni da se utakmica nastavi, igrači Partizana su ti koji su odbili da igraju iz straha za vlastitu sigurnost pošto su neki od navijača ostali ispred stadiona.

Šok za Partizan je stigao nešto kasnije pošto Čukarički ne želi da igra novi meč i pitanje je da li će se Brđani sutra pojaviti na svom stadionu.

Srbijanski mediji pišu da je ovo klasičan primjer privilegije koju uživaju veliki klubovi u toj zemlji te da je Zajednica prvoligaša pokazala veliko nepoštovanje prema Čukaričkom.

Novi meč je zakazan za srijedu u 18 sati i to bez prisustva publike, ali kako sada stvari stoje odigravanje tog susreta je pod velikim znakom pitanja.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Do ovog kola Čukarički je bio u odličnoj poziciji da dođe do drugog mjesta i izbori historijski plasman u Ligu prvaka, međutim večerašnja dešavanja su sve promijenila.

Sa druge strane, Partizan je uočajnoj formi te nakon pobjede TSC-a nad nad Voždovcem(1:3) sada Beograđani za drugim mjesotm kasne čak pet bodova.

Top Komentari

nakopitam
Tooooooooooo Samo se rokajte
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi