Još jedan stadion u regiji spreman za VAR

Postavljene platforme za kameru

Još jedan stadion u regiji spreman za VAR

H. Zilić

VAR tehnologija lagano stiže u regiju.

Stadioni se spremaju za VAR sobe, a pripreme kraju privodi i superligaš iz Srbije ekipa Čukaričkog.

"Stadion na Banovom brdu je dakle, što se tiče infrastrukture, već sada spreman za VAR tehnologiju", navodi se u saopštenju Čukaričkog pošto su postavljene dvije platforme za "ofsajd kamere".

VAR tehnologija će od naredne sezone biti u Super ligi Srbije, dok je već uvedena u Hrvatsku.

Nedavni boravak u Švajcarskoj prvi čovjek NS/FS BiH Vico Zeljković iskoristio je za kratak sastanak i razgovor sa predsjednikom FIFA-e Đanijem Infantinom. Tema je bila uvođenje VAR tehnologije u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"VAR je izazov prema kojem je sve usmjereno“, kaže Zeljković i nastavlja “ i u ovom segmentu imaćemo punu podršku FIFA-e. Podsjetiću na izjavu predsjednika FIFA-e Infantina, „VAR ne mijenja fudbal, VAR čisti fudbal“. Ovo je kompleksan posao i mi smo odlučni da ga sprovedemo do kraja kako bismo unaprijedili suđenje i sveli sudijske greške na minimum.“

U realizaciju ovog obimnog projekta krenućemo već ovog ljeta a očekujemo da, od sezone 2022/2023. NS/FS BiH bude spreman za uvođenje VAR sistema.

Promo

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Lakše je napisati u Srbiji nego regiji.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi