Čuli ste za Giessen? Niželigaš koji je dobio Eintracht, a u ekipi je i sin bivšeg bh. selektora

Iznenađenje u prijateljskom meču

Čuli ste za Giessen? Niželigaš koji je dobio Eintracht, a u ekipi je i sin bivšeg bh. selektora

E. Čaušević

Njemački regionalni ligaš Giessen iznenadio je Eintracht Frankfurt u prijateljskoj utakmici pobjedom rezultatom 3:1.

Frankfurt je odlučio iskoristiti reprezentativnu pauzu za prijateljski meč protiv Giessena koji je sve iznenadio odličnom predstavom i pobjedom protiv bundesligaša sa 3:1.

Golove za domaći ti postigli su Rinderknecht, Koch i Benamar, dok je jedini strijelac za Frankfurt bio Durm. Nastup za Giessen upisao je i mladi bh. igrač Andrej Marković koji je inače sin nekadašnjeg selektora rukometne bh. reprezentacije Dragana Markovića.

Sportski geni su očito izraženi u ovoj porodici, a i Andrej se odlučio za profesionalnu sportsku karijeru. Iako se pretpostavljalo da će Andrej krenuti očevim stopama, on se na kraju odlučio za fudbal.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 21-godišnji fudbaler je prošao omladinsku školu FSV Frankfurta, a onda se početkom ove godine odlučio za odlazak u Giessen. Marković igra na poziciji lijevog bočnog, a u tekućoj sezoni za Giessen je odigrao devet utakmica i postigao je jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi