Ribery o ponudi koju je imao: Problem je bio ugovor...
EPA

Na kraju završio u Fiorentini

Ribery o ponudi koju je imao: Problem je bio ugovor...

Francuski fudbaler Franck Ribery doživljava novu mladost u dresu Fiorentine.

Nakon 12 godina provedenih u Bayernu, Ribery se tokom ljeta pridružio Fiorentini i mnogi su bili spektični glede tog transfera, međutim danas pokazuje kako je zapravo mladić u tijelu veterana.

Pokazalo se kako je Ribery napravio više nego dobar potez što nije otišao u mirovinu, iako je vjerovatno bilo onih koji su mu savjetovali da to učini, a osim Fiorentine otkrio je kako se ljetos još nekoliko timova interesovalo za njegove usluge.

"Bilo je ponuda iz raznih evropskih klubova, interesovali su se čak i neki iz Engleske", ispričao je Ribery u razgovoru za njemački sportski list Bild.

Šuškalo se kako je Riberyja želio i Eintracht, potvrdio je to i sam.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Da, čuo sam za to, ali problem je bio što su mi oni htjeli dati samo jednogodišnji ugovor. Meni to nije odgovaralo. Znam sebe, svoje tijelo i koliko još mogu igrati. Fiorentina mi je više vjerovala i to je na koncu i presudilo."

Ribery je u dresu Fiorentine uspio dosad da se postigne dva pogotka i pritom ubilježi jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti