Čulov: Jedini smo u ligi pobijedili Olimpik, zašto ne bismo i Velež

Igrač Bratstva pred meč sa Mostarcima

Čulov: Jedini smo u ligi pobijedili Olimpik, zašto ne bismo i Velež

S. Grebović

Za vikend nas očekuju utakmice 27. kola Prve lige Federacije BiH, a najuzbuljivije bi trebalo biti u Gračanici gdje će gostovati Velež, te na Otoci u nedelji kada Olimpik bude ugostio ekipu TOŠK-a.

Iz kola u kolo svjedičimo 'mrtvoj trci' između Veleža i Olimpika, a četiri kola prije kraja Rođeni su lideri sa 64 osvojena boda, dok su Vukovi sa Otoke drugoplasirani sa bodom manje.

Velež za vikend gostuje u Gračanici ekipi Bratstva i to je najvjerovatnije posljednja utakmica do kraja prvenstvu u kojoj se Mostarci mogu 'okliznuti'. To je na svojoj koži najbolje osjetio Olimpik koji je u okviru osmog kola poražen sa 1:0 na ovom gostovanju, golom Stojanova u sudijskoj nadoknadi.

U redove Bratstva ove zime je iz visočke Bosne stigao Alija Čulov, koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Sarajevo i Podgrmeč, a koji je dao je svoje viđenje ovog meča:

"Mi idemo na pobjedu u svakoj utakmici pa i u ovoj. Nadam se fer i korektnoj utakmici i neka bolji pobijedi. Velež je čitavu sezonu vodeći, a tu je negdje i Olimpik, kojem smo upravo mi nanijeli jedini poraz ove sezone, a protiv Veleža se nadamo istom."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gračanlije je prošlog ljeta preuzeo legendarni fudbaler sarajevskog Željezničara Nikola Nikić, koji je poznat kao veliki šaljivdžija i koji ima poseban režim vođenja treninga.

"Nikić k'o Nikić. Stvarno je neko od koga možete puno naučiti o fudbalu. Uvijek je pozitivan i pun pozitivne energije na treninzima. Sklopio je tim koji može parirati svakoj ekipi u Prvoj ligi Federacije", dodaje Čulov. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Punisher_11
Opet u Mostar placuci kao protiv Gorazda haha
8 1
ibrahim51
Nemoj svasta govoriti.Velez ce uz Boziju pomoc pobjediti. Velez je zasluzio Premijer ligu.
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi