Čurić: Utakmica protiv Čelika može nam biti prekretnica

Travnik gostuje na Bilinom polju

Čurić: Utakmica protiv Čelika može nam biti prekretnica

D. Kurbegović

Nogometaši Travnika u subotu će gostovati na Bilinom polju u okviru 19. kola Premijer lige BiH. Veziri se trenutno nalaze u zoni ispadanja, sa šest bodova zaostatka za Vitezom, koji se nalazi na poziciji koja garantuje opstanak u ligi.

Do kraja sezone svaka utakmica za izabranike Darka Vojvodića može biti presudna, tako da će klub s Pirote u svakoj utakmici ići da ostvari što bolji rezultat, pa tako i na Bilinom polju, gdje je tradicija debelo na strani Čelika.

Kapiten i povratnik u Travnik, veznjak Anel Čurić govorio je o nastavku sezone i utakmici protiv Zeničana.

"Svakako da će utakmica s Čelikom, koja nas očekuje u subotu, biti od presudnog značaja za opstanak. Borit ćemo se do zadnjeg atoma snage da ostvarimo pobjedu, jer smo svjesni da nam ova utakmica može biti prekretnica. U takvoj smo situaciji da nam je svaka utakmica najvažnija. Trudit ćemo se da opravdamo povjerenje trenera Vojvodića i čelnih ljudi kluba", nada se Čurić.

Zadovoljan je što se ponovo vratio na Pirotu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sretan sam što sam opet tu, u svom gradu, i trudit ću se zajedno sa saigračima da ostvarimo što bolji plasman u nastavku Prvenstva. Ubijeđeni smo u opstanak, a što je najvažnije mislim da imamo kvalitetnu ekipu.  Atmosfera u svlačionici je odlična tokom cijelih priprema, imali smo vremena da se upoznamo i u uvodnom dijelu priprema u Travniku, a i u Makarskoj, kroz test utakmice"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi