Čuveni preokret Redsa i korner za pamćenje: Prošlo je godinu dana od nestvarnog meča na Anfieldu
Foto - EPA

Dan kada su Redsi razbili Barcelonu

Čuveni preokret Redsa i korner za pamćenje: Prošlo je godinu dana od nestvarnog meča na Anfieldu

Midhat Šljivak

Prije tačno godinu dana odigran je historijski meč polufinala Lige prvaka između Liverpoola i Barcelone u kojem su Redsi dobili sa 4:0 i prošli su u finale Lige prvaka.

Jedan od najčuvenijih duela u historiji ovog takmičenja donio je zaista spektakularnu pobjedu ekipe Jurgena Kloppa, ali i nezaboravan korner kojeg je izveo Trent Alexander-Arnold, a Divock Origi zabio gol za 4:0.

Barcelona je tog 7. maja došla na Anfield kao veliki favorit za prolaz dalje. Imali su prednost od 3:0 iz prvog meča i niko nije ni slutio da će ih Liverpool doslovno pregaziti u ovom meču.

Origi je zabio za 1:0 nakon sedam minuta igre. Ovim se rezultatom otišlo na odmor, Barca je propustila svoje šanse, a zatim dolazi do ključnih trenutaka na meču.

U samo dvije minute Georginio Wijnaldum zabija dva gola (54. i 56.) i donosi Redsima izjednačenje u ukupnom skoru.

A onda u 79. minuti ludilo i haos na Anfieldu. Alexander-Arnold koristi uspavanost odbrane Barcelone, izvodi brzinski korner kojeg Origi šalje u mrežu za 4:0 i erupciju oduševljenja.

Igračima Barcelone nije bilo jasno šta se dešava. Bili su potpuno zbunjeni i nevjerica na njihovim licima je bila očita jer im se ponovo dešavao scenarij u kojem gube dobijene dvomeče.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool je otišao u finale i postao je prvak Evrope, a tu titulu neće odbraniti jer su ove sezone ispali u osmini finala od Atletico Madrida.

Ipak, ostat će uspomena na ovaj čuveni meč, ali i još čuveniji korner.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi