Riise o saigraču iz Liverpoola: Prijetio je da će me ubiti

Detalji iz autobiografske knjige

Riise o saigraču iz Liverpoola: Prijetio je da će me ubiti

Legendarni defanzivac Liverpoola John Arne Riise (38) izdao je knjigu "Running Man" u kojoj je otkrio detalje o svom sportskom i privatnom životu.

Norvežanin se u svojoj autobiografiji nije libio napisati stvari koje su mu se događale u životu, a nakon svega nekoliko stranica stekne se dojam kako je zaista puno toga prošao u životu, pa stoga i ne čudi što je izazvala ogromno interesovanje.

U jednom dijelu knjige Riise je govorio i o divljačkom napadu tadašnjeg saigrača Craiga Bellamyja. Sve se dogodilo u portugalskom Algarveu, gdje se 2007. godine Liverpool spremio za meč osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone...

“Bili smo u klubu i neki igrači su počeli piti alkohol, a ubrzo se na mom stolu našao mikrofon. Bellamy je urlao kraj uređaja za karaoke – 'Riise će pjevat! Riise će pjevat'. Već tada je bio prilično pijan, a ja sam bio nervozan", piše Norvežanin, pa nastavlja:

“Bellamy nije odustajao, a ja sam mu prišao i rekao: 'Neću pjevati, začepi ili ću te prebit!', što ga je samo još više uznemirilo. Govorio je: 'Ubit ću te, crvena p**do!'. Doslovno je urlao je na mene."

No, na tome se nije završilo.

"Te noći sam se probudio u mraku svoje hotelske sobe. Kraj mog kreveta stajao je Bellamy sa palicom za golf u rukama. Blizu je bio i Steve Finnan, s kojim je Velšanin dijelio sobu. Bellamy je zamahnuo svom snagom i pokušao me udariti u potkoljenicu, što bi mi okončalo karijeru, ali uspio sam maknuti nogu. Skočio sam iz kreveta, a Bellamy je vikao 'Boli me briga hoću li završiti u zatvoru, boli me briga, ubit ću te!', a onda je ponovo zamahnuo i pogodio me u bok, punom snagom. Sljedeći udarac pogodio me u bedro, ali bio sam pun adrenalina i nisam ništa osjetio. Mogao me ozbiljno povrijediti."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Riise je kroz karijeru pored Liverpoola igrao još za Monaco, Romu, Fulham, APOEL... Gdje god je igrao, lijeva strana je bila zatvorena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi