Cvijanović: Gol Zrinjskom za pobjedu na Grbavici? Svima je draži derbi...

Velež sutra pred novim izazovom

Cvijanović: Gol Zrinjskom za pobjedu na Grbavici? Svima je draži derbi... · Intervju

A. Čaušević

Obren Cvijanović je jedan od junaka pobjede Veleža u mostarskom derbiju. Ofanzivac Rođenih zabio je prvi gol u pobjedi 2:0. 

Cvijanović i ostali Rođeni nemaju previše vremena za odmor. Već sutra ih čeka novo iskušenje i gostovanje zahuktalom Širokom Brijegu.

"Pa sigurno poslije pobjede u derbiju da nam se vratilo samopouzdanje i da smo sad mnogo rasterečeniji. Ostvarili smo pobjedu ali nemamo puno vremena za uživanje,sutra nova utakmica. Maksimalno smo fokusirani na sutrašnju utakmicu", rekao je Cvijanović na početku razgovora za SportSport.ba te nastavio:

"Široki je dosta kvalitetna ekipa koja teži da igra baš kao i mi. Očekujem jednu kvalitetnu i zanimljivu utakmicu. Mislim da ako ponovimo i igru i pristup kao u derbiju da se s pravom možemo nadati pozitivnom rezultatu, pa zašto ne i novoj pobjedi."

Velež tradicionalno teško osvaja bodove u domu Širokobriježana, Cvijanović bi sutra bio zadovoljan bodom, ali ne bježi od osvajanja punog plijena.

"Svakako da je uvijek teško igrati na Pecari, samim tim što su i oni u dobroj formi, tako da mislim da je i bod za nas pozitivan rezultat, ali ponavljam ako nam se ukaže prilika za tri boda nadam se da ćemo je iskoristiti."

Ovaj 25-godišnjak je odradio odličan pripremni period, a kao nagrada za dobar rad stigao je gol Plemićima u gradskom derbiju.

"Mogu reći da mi je ovo najdraži gol u karijeri, i mnogo mi znači za nastavak prvenstva i samim tim značenje je veće zato sto smo pobijedili ovu utakmicu."

Da li bi gol Zrinjskom mijenjao za pobjedu protiv Željezničara u prvom kolu kada su Plavi na Grbavici slavili s 3:0? Na teško pitanje uslijedio je jasan odgovor.

"Teško pitanje, svaka utakmica je bitna, ali ova pobjeda ima posebnu draž pogotovo kad znam koliko znači našim navijačima i ljudima u Mostaru i mislim da je svima draže što smo dobili derbi, tako da neka ostane gol protiv Zrinjskog, a Grbavicu moramo što prije zaboraviti."

Feđa Dudić je poznat kao odličan motivator, da li je pripremio neku novu motivaciju za okršaj na Pecari?

Tako je. Šef nam je dao do znanja koliko svima znači ova utakmica i motivisao nas je na pravi način, što je jako bitno i potrebno u ovakvim mečevima. Svaka utakmica nosi novi izazov, a da li je pripremljeno nešto za ovaj meč ne znam, ali vidjet ćemo sutra."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Cvijanović je istakao i zdravu konkurenciju u Veležu što je prema njegovom mišljenju jedini pravi put do uspjeha.

"Pa upravo tako, vidjeli ste i po slavlju nakon svakog gola gdje svi skaču, nije bitno ko igra, ko je na klupi, vlada odlična atmosfera i zajedništvo. Mislim da jedino tako i možemo do dobrih rezultata", kazao je Cvijanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rodjeni1985
Uz Zeljkovica Mulica Bobica i Zvonica najbolji na terenu, svaka cast forza samo naprijed!
12 0
starmac
Svaka čast Cvija!Samo igraj ROĐENI!M.U.S.V.D.G
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi