Rođenim prijeti tradicija i sin njihovog nekadašnjeg fudbalera
Ivan Jurilj u ekipi Veleža u sezoni 1989/1990

Biće zanimljivo na Pecari

Rođenim prijeti tradicija i sin njihovog nekadašnjeg fudbalera

A. Beganović

Jedan od derbija 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u utorak će odigrati Široki Brijeg i Velež.

Obje ekipe u ovaj hercegovački okršaj ulaze na krilima pobjeda iz prošlog kola s obzirom da su Rođeni nakon lošeg otvaranja sezone na Grbavicu u velikom gradskom derbiju savladali Zrinjski (2:0), a Široki Brijeg na Otoci je pobjedom nad Olimpikom (2:1) stigao do maksimalnog učinka.

Očekuje se otvoren susret sa mnogo prilika, a tradicija je potpuno na strani domaćina jer otkako se igra Premijer liga sa klubovima iz cijele BiH (2002/2003) Rođeni se na Pecari nisu radovali.

Samo jednom je Velež uspio napustiti Široki Brijeg neporažen i to u sezoni 2006/2007 kada je nakon 90 minuta rezultat glasio 0:0. Da stvar bude gora po Velež, od 6. oktobra 2012. godine kada je Okić savladao Bilobrka (2:1) na Pecari nisu postigli pogodak.

Dakle, tradicija je apsolutno na strani domaćina, a svakako je zanimljiv i podatak da će odbrana Veleža najviše strahovati od sina nekadašnjeg igrača mostarskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Malo je onih koji znaju da je otac trenutno "prve violine" Karačićevog orkestra Alena Jurilja, nastupao za Velež.

Bilo je to u sezoni 1989/1990 Prvoj ligi Jugoslavije. Djelio je Ivan Jurilj tada svlačionicu sa Vukašinom Petranovićem, Zdenkom Jedvajem, Mehom Kodrom, Seadom Kajtazom, Anelom Karabegom...

Mogu li Rođeni srušiti tradiciju i zautaviti sina svog nekadašnjeg fudbalera saznat ćemo u utorak.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
Tradicija se nastavlja i sutra.
3 7
starmac
Tradicija je da se ruši stara je izreka.Ko nevjeruje neka sutra negleda a mi znamo da je pobjeda.Idemo DUDA i samo naprijed ROĐENI.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi