Cviki i Muharemoviću po bod

Druga liga Kine

Cviki i Muharemoviću po bod

S. Mlaćo

U drugoj ligi Kine danas je odigrano pet susreta 13. kola. U derbiju kola snage su odmjerili Meizhou Hakka koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Rusmir Cviko i prvoplasirani Wuhan Zall (0:0).

Nakon 90 minuta mreže se nisu tresle i Wuhan je ostao prvoplasirani sa bodom prednosti.

I drugi bh. stručnjak Dželudin Muharemović je sa Dalian Transcendeom remizirao u ovom kolu. Ugostio je Shenzen (1:1), a gosti su prvi poveli i to pogotkom bivšeg napadača splitskog Hajduka Ohandze koji je pogodio u 49. minuti.

Samo dva minuta kasnije Hu Zhaojun je pogodio za izjednačenje, te donio svom timu vrijedan bod u borbi za ostanak u ligi.

Meizhou je sada drugoplasirani te se nalazi na mjestu koje vodu u Prvu ligu Kine, dok je Dalian na 13. mjestu sa 11 osvojenih bodova.

Promo

Top Komentari

AfrikaPaprika
Vidi Cvike sto se podmladio, lici na Sinana Sakica.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi