Muharemović preporodio Dailan, upisana nova pobjeda

Kineska druga liga

Muharemović preporodio Dailan, upisana nova pobjeda

Bosanskohercegovački trener Dželaludin Muharemović preporodio je kineski Dalian Transcend.

Nekadašnji as Željezničara je Dalian preuzeo u veoma teškoj situaciji. Klub se u drugom kineskom rangu nalazio na dnu tablice sa šest vezanih poraza, no za kratko vrijeme Muharemović je uspio da vrati Dalian na pobjedničke staze.

Od njegovog dolaska na klupu Dalian je upisao jedan remi i tri pobjede, uključujući i današnju protiv Heilongjiang Lava, koji je u sklopu 11. kola savladan s minimalnih 1:0.

Osim Muharemovića, podsjetimo, u Dalianu radi i Almir Seferović, stručnjak za kondicionu pripremu igrača, dok za ekipu nastupa Eldar Hasanović, također nekadašnji fudbaler Željezničara.

Dailan je trenutno na 13. poziciji sa deset osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti