Cvikin Meizhou se vratio na pobjednički kolosijek

Minimalna, ali važna pobjeda

Cvikin Meizhou se vratio na pobjednički kolosijek

S. Mlaćo

U drugoj ligi Kine jučer je odigran jedan meč 12. kola, a Meizhou Hakka koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Rusmir Cviko slavio je minimalnu pobjedu na svom terenu protiv Beijing Baxyja.

Nakon prvog poluvremena mreže se nisu tresle, a zatim je već u 50. minuti Deble matirao golmana gostiju, za ispostavit će se kasnije, konačnih 1:0.

Meizhou je u prošlom kolu upisao težak poraz (4:1) od Shenzena, te se sada vratio na pobjednički kolosijek. Zauzima drugo mjesto sa bodom zaostatka za liderom Wuhan Zallom, a dva prvoplasirana tima će na kraju izboriti plasman u najviši rang.

Na 14. mjestu u Jia ligi nalazi se Dalian koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Dželaludin Muharemović, dok je njegov pomoćnik Almir Seferović, nekadašnji kondicioni trener FK Sarajevo i FK Željezničar. Član Daliana je i nekadašnji mladi reprezentativac BiH Eldar Hasanović.

U narednom kolu Meizhou Hakka će na svom terenu u veliko derbiju dočekati upravo vodeći Wuhan. Taj meč se igra u nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi