Cviko dijeli senzacionalno prvo mjesto

Kineska League One

Cviko dijeli senzacionalno prvo mjesto

Nakon što je prije nekoliko kola maestralno reagirao, munjevitom reakcijom spasivši život sopstvenom igraču, Rusmir Cviko nastavlja privlačiti pažnju.

Nakon šest odigranih kola njegova ekipa, član kinseke League One, Meizhou Hakka na senzacionalnom je prvom mjestu.

U drugom rangu takmičenja primanja stranih igrača malo su ispod primanja u elitnom rangu, a Cvikin klub ne nalazi se među onima najbogatijima.

Ipak, Maeizhou je u posljednjih pet kola četiri puta radovao. U posljednjem kolu savladali su Cvikini izabranici njegov nekadašnji klub Dalian Transcendence sa 2:1. Pobjedonosni gol, interesantno postigao je kamerunac Mary u 88. minuti, igrač koji je nedavno zamalo kolabirao.

U sastavu Daliana nije bilo jednog od dva bh. igrača koji igra u Kini, Eldara Hasanovića (drugi je Alen Melunović koji igra za Zhijazhuang).

Meizhou Hakka trenutno ima 13 osvojenih bodova koliko i Wuhan Zall i Beijing BG, ali s boljom gol razlikom.

"Naš cilj pred početak je bio opstanak, niko nas nije vidio u vrhu, ali odličnim igrama sve smo iznenadili i apsolutno smo iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva", kazao je Cviko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi