Janković: Imamo igrače koji igraju za nas, a razmišljaju o drugoj državi

Selektor mlade reprezentacije BiH

Janković: Imamo igrače koji igraju za nas, a razmišljaju o drugoj državi

Edmir Škorić

Igor Janković, selektor malde fudbalske reprezentacije BiH, pojavio se na press konferenciji nakon poraza od Francuske (1:2) na Grbavici.

Mladi reprezentativci su odigrali sjajan meč, imali bod protiv velike Francuske, no u 92. minuti su primili gol i ostali bez bodova nakon tri kola kvalifikacija za EP.

"Iskreno, malo je vruća glava poslije utakmice, ali nakon svega ponosan sam na svoje igrače, kako su se borili i ostavili srce na terenu protiv reprezentacije koja je po tržišnoj vrijednosti skuplja i od naše A reprezentacije 3-4 puta. Dali smo maksimum i pokušali da se suprostavimo na što bolji način. Dijelile su nas minute od historijskog rezultata, ali isto tako mislim da je Francuska pokazala da vrijedi i faktički u zadnjim minutama dobila utakmicu.

Mi smo mala zemlja, trebamo uzeti u obzir da su Dedić i Tahirović A reprezentativci. Imamo 3-4 igrača koja su dobila papire i treba da riješe državljanstvo, ali te ih zemlje stopiraju da ne dobiju te papire. Imamo 3-4 povrijeđena igrača koja su igrali prijateljske utakmice. Imamo i igrače koji razmišljaju da igraju za drugu, a igraju za našu reprezentaciju.

Dok ja budem selektor i moj stručni štab zvat ćemo samo one talentovane mlade igrače koji igraju srcem za ovu zemlju. Falilo nam je ono malo, ali ponosni smo napustili teren. Oni kažnjavaju i najmanji mogući detalj, ali Francuska je velesila u fudbalu. Dali smo maksimum, krivo mi je i žao, protiv Slovenije je bilo dobro prvo, drugo loše, ali smo izgubili. Protiv Austrije smo statistički bili i bolji, na kraju napravili dvije kardinanlne greške koje su nas možda koštale i kvalifikacija.

Komplimenti od Thierryja Henryja.

"Ja mislim da ova reprezentacija vrijedi. Treba biti realan, ovo je jedan ogroman proces. Mi smo jedna mala država. Bilo je desetak igrača koji su jako talentovani i koji su zadnja 3-4 mjeseca otišli su u veće klubove, a nemaju adekvatnu minutažu i to je dosta utjecalo na terenu. Počeli smo padati, a nismo imali adekvatne reakcije sa klupe. Sigurno da nam je vjetar u leđa i to što nas je jedan Henry pohvalio".

Koji to igrači igraju za BiH, a misle na drugu državu?

"Pričam o slučaju za Ilinkovića. Godinu dana je odigrao sve i jednu prijateljsku utakmicu i zahvalio nam se veče kada smo se trebali okupiti pred početak kvalifikacija".

Top Komentari

realista1982
Konačno da se priča istina,odmah imenom i prezimenom reći ko su i sa noge na nogu u p.m...
9 0
user1676213081
Svaka cast Jankovicu
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi