Da ga uvjeri u dolazak, Perez je Mbappeu obećao dovođenje dvojice fudbalera već na ljeto

Španski mediji tvrde

Da ga uvjeri u dolazak, Perez je Mbappeu obećao dovođenje dvojice fudbalera već na ljeto

E. Škorić

Kylian Mbappe (25) od ljeta neće više biti igrač PSG-a i sve ukazuje na to da ćemo ga u budućnosti gledati u Real Madridu.

Mbappe je odlučio da ne produži ugovor koji ističe na ljeto i to je jasno rekao čelnicima PSG-a, a prethodno je očito već imao dogovor s Realom, pa se sada čeka kraj sezone da njegov potpis za Kraljeve bude zvaničan.

Dvije strane još moraju dogovoriti detalje vezane uz prava na imidž fudbalera, ali osim toga svi aspekti ugovora su razrađeni.

A Mbappeov dolazak neće biti jedini. Naravno, svima je poznato da je Real još ranije dogovorio transfer Endricka iz Palmeirasa, 17-godišnjaka koji je sinoć zabio za Brazil u pobjedi nad Engleskom (1:0) na Wembleyju i tako ispisao historiju kao najmlađi igrač koji je postigao gol na kultnom stadionu i najmlađi strijelac Brazila još od Ronalda 1994. godine.

Kako bi spriječio Mbappeov mogući odlazak u redove nekog drugog kluba, predsjednik Reala Florentino Perez je, prema pisanju španskih medija, poduzeo neke mjere, pa dao riječ Mbappeu da će mu dovesti još dva fudbalera.

Oglasi

Nije tajna da Mbappe ima zahtjev da se prije potpisivanja ugovora uvjeri ne samo u financijsku stranu, već iu sportski projekt tima u kojem igra ili će irati. To je naravno radio i u PSG-u, kada je maltene kao sportski direktor birao pojačanja ili želio imati jasan uvid u to koga klub namjerava dovesti.

A Perez mu je obećao dovođenje sjajnih fudbalera u odbrani. Već je poznato da Real radi na potpisu Alphonsa Daviesa iz Bayerna. On odbija potpisati novi ugovor koji mu traje do ljeta 2025. godine i Bavarci su sada pod pritiskom da ga prodaju i traži se konačan dogovor u razgovorima sa čelnicima španskog kluba.

Osim Daviesa, radi se i na potpisivanju 18-godišnjeg Lenyja Yora. O njemu se dosta piše u posljednje vrijeme, a radi se o jednom od najtalentovanijih stopera, koji ne želi da ostane u Lilleu. PSG ga namjerava dovesti, ali igračeva je želja da ode u Real.

Sada Real želi postići dogovore sa Bayernom i Lilleom kako bi na ljeto dobio dva sjajna defanzivca, a uz Mbappea i Endricka to bio zaista mogao ubrzo da postane novi tim Galaktikosa. Uostalom, ne zaboravite da je Real odlučan da dovede i desnog beka Liverpoola Trent-Alexandera Arnolda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Povezuju se još neki fudbaleri s Realom, ali to će već ovisiti i o mogućim odlascima drugih igrača, a i dalje se raspravlja o situaciji Luke Modrića i Tonija Kroosa i nije poznato hoće li veznjaci ostati u Madridu jer im ubrzo ističe ugovor, iako je jasno želja Pereza da ih ima u Madridu još neko vrijeme.

No, jasno je svima da Perez gleda u budućnost i da je 77-godišnjak odlučio podmladiti tim i izgraditi onaj koji će narednih 10 godina dominirati Evropom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi