Iker Casillas izveo čudesnu odbranu - Čovjek je jednostavno doktor među stativama
Na leđima 42 godine, ali još uvijek je majstor

Fenomenalni 42-godišnjak

Iker Casillas izveo čudesnu odbranu - Čovjek je jednostavno doktor među stativama

Midhat Šljivak

Legende Porta danas su u Madridu savladale legende Reala s 1:0. Jedini gol na meču postigao je Marek Čech, no meč je obilježio Iker Casillas.

Utakmica legendi Reala i Porta u Madridu je okupila brojna velika imena s obje strane, no mnogo se više gledalo u zvijezde kraljevskog kluba.

Tu su bili Zinedine Zidane, Luis Figo, Julio Baptista, Roberto Carlos, Raul Gonzalez, Fernando Morientes s jedne, te Vitor Baia, Bruno Alves, Costinha, Diego s druge strane.

Iker Casillas je nastupio za obje ekipe. Krenuo je na golu Reala, da bi potom kratko stajao i na golu Porta.

Oglasi

42-godišnja golmanska ikona zaslužna je što Porto nije slavio uvjerljiviju pobjedu. Ubilježio je jednu zaista spektakularnu odbranu na kojoj bi mu pozavidjeli trenutno najbolji golmani svijeta.

Derlei se našao u šansi. Šutirao je u bliži ugao, ali Casillas izvodi savršenu odbranu. Jednom rukom je zaustavio šut protivnika i spasio je svoj tim.

Odmah je Casillas dobio čestitke svih. Prišli su mu čak i protivnici i nekada sjajni golman je pokazao da bi i u ovim godinama lagano mogao među stative.

"Smatram Real Madrid svojim domom. Ponosan sam i sretan što sam dio historije ovog prelijepog kluba", rekao je Iker Casillas nakon utakmice.

Oglasi

Iker je prošao sve omladinske selekcije Reala, a među stative prvog tima je stao još 1999. godine kao 18-godišnjak. Od tog trenutka je bio broj 1, osvojio je sve što je mogao i nastupio je u 725 utakmica.

Mnogi su zamjerili Realu zbog načina na koji je 2015. godine otišao iz kluba. Ni razgovarali s njim nisu o nastavku saradnje već su se okrenuli drugim opcijama.

Casillas potom odlazi u Porto. I tamo postaje prava legenda, a karijeru mu je zaustavio srčani udar kojeg je doživio tokom treninga 2020. godine i morao je da se oprosti u 38. godini života.

Španski čuvar mreže ostat će upamćen kao jedan od najboljih golmana 21. stoljeća. Tu nema nikakve dileme.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi