Real ostaje bez Hezonje, ali već ima zanimljiv plan kako ga zamijeniti

Hrvat odlučan da ide iz Madrida?

Real ostaje bez Hezonje, ali već ima zanimljiv plan kako ga zamijeniti

E. Škorić

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja briljira u dresu Real Madrida, ali kraljevski klub ima ozbiljan problem - ističe mu ugovor i vrlo je moguće da će napustiti Španiju.

Real Madrid zna da neće biti lako zadržati Hezonju, zbog čega već razmišlja o budućnosti bez njega, mada se naravno u španskom velikanu nadaju da će Mario prihvatiti novi ugovor i ostati sa timom i naredne sezone.

Istovremeno, grčki Panathinaikos mu nudi bogat ugovor i nagovara ga na dolazak u Atinu, a to je opcija koju Hezonja svakako razmatra. On je već odbio dvije ponude Reala, a Grci su mu prema zadnjim informacijama nudili dva miliona eura po sezoni. Spremni su ga potpisati na tri sezone, a Real prema pisanju Marce, nije spreman ili nije u mogućnosti da mu plati taj novac.

Unatoč tome, Real će nastaviti pokušavati i nagovarati Marija. Ne odustaju, iako znaju da je to vrlo komplikovano, pa procjenjuju i druge alternative koje se mogu pojaviti.

Možda sada svi očekuju da uprava Reala izađe na tržište i pronađe vrhunskog košarkaša na poziciji Hezonje, no madridski mediji danas donose informaciju koaj govori da klub već ima jasan plan u slučaju da Hezonja ode, a ne odnosi se na dovođenje novih igrača.

Oglasi

Navodno je odluka da se ne izlazi na tržište, te da se nastavi dalje s trenutnim rosterom, ali sa određenim "korekcijama". Argentinski košarkaš Gabriel Deck bi igrao kao četvrorka umjesto Hezonje, dok bi Alberto Abalde također mogao da mu pomogne u pokušaju se nadomjesti eventualni gubitak hrvatske zvijezde.

Jedino Realovo pojačanje ovog bi ljeta mogao biti Lorenzo Brown. Playmaker ima još dvije godine ugovora u Izraelu, no geopolitička situacija i posljedično povećanje troškova za klub mogli bi dovesti do rastanka.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Blancosi vide da ugovor Sergija Rodrigueza istječe na kraju sezone i sada je malo povjerenja u Carlosa Alocena. Lorenzo Brown bi, naravno, igrao u ACB-u sa španskom putovnicom jer nastupa za Španiju kao naturalizovani igrač, što bi bila dodatna olakšavajuća okolnost za Madriđane.

Američki košarkaš je igrao u NBA ligi, a u Evropi je prije Maccabija nastupao za UNICS, Fenerbahče i Crvenu zvezdu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi