Da je Kubu fudbal samo igra pokazao je i u ovoj situaciji

Sjajni Japanac

Da je Kubu fudbal samo igra pokazao je i u ovoj situaciji

Admin Čaušević

Japan je u prijateljskom duelu pobijedio Paragvaj sa 2:0. Strijelci su bili Yuya Osako i Takumi Minamino. 

Kompletno drugo poluvrijeme u Kashimi odigrao je Takefusa Kubo, talentovani 18-godišnjak koji je ovog ljeta potpisao za Real Madrid.

Ako se po jutru poznaje dan Kubo će u narednim godinama postati vanserijski fudbaler. Pokazao je to i u duelu sa Pargvajcima.

Činilo se da je Kubo u bezilaznoj situaciji te da će sigurno izgubiti loptu, ali je vještim driblinzima uspio izaći na kraj s nekoliko protivnika i dodati svom saigraču...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Kubo će ovu sezonu provesti na posudbi u ekipi Mallorce sa kojom je potpisao saradnju do juna 2020. godine. Japanac je ovog ljeta stigao u Real. Došao je iz Tokyo FC-ja, a potpisao je ugovor na šest godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi