Da li će Ajax dopustiti iznenađenje u Amsterdamu?

Razigravanje za grupnu fazu Lige prvaka

Da li će Ajax dopustiti iznenađenje u Amsterdamu?

APOEL je prošle sedmice u Nikoziji izvukao odličan rezultat protiv favorizovanog Ajaxa, pa se ima čemu nadati pred večerašnji revanš u Amsterdamu.

Ajax je ipak veliki favorit na svom terenu, da u revanšu dođe do plasmana u grupnu fazu Lige prvaka, takmičenja u kojem je prošle sezone stigao do polufinala.

Ipak, kako je prvi meč razigravanja za grupnu fazu u Nikoziji završen rezultatom 0:0 Ajax će večeras svakako strahovati od gola u gostima koji bi APOEL-u donio veliku prednost.

Ajax nije ni bez kadrovskih problema pred duel na Johan Cruijff Areni.

Noussair Mazraoui je u prvom meču dobio crveni karton, pa je suspendovan za večerašnji meč, dok je Donny van de Beek povrijeđen.

Novo pojačanje, Quincy Promes se dobro oporavlja od svoje povrede, ali je i dalje pod upitnikom.

Trener Ten Hag se zbog toga može odlučiti da Hakima Ziyecha pomjeri na poziciju Van de Beeka, dok će na krilo onda neko od napadača, iskusni Huntelaar ili Promes - ukoliko bude spreman.

Sa druge strane APOEL nema problema sa povredama, pa se može očekivati isti sastav kao i u Nikoziji.

Ajax je, ponovo ističemo, veliki favorit, ali će morati biti izuzetno oprezan čak iako se APOEL ne može pohvaliti napadačkim učinkom u evropskim gostujućim utakmicama koje je igrao proteklih godina.

Kladionica MOZZART tako na pobjedu Ajaxa nudi kvotu 1.20, dok je kvota na prolaz Kopljanika tek nešto manja. Sa druge strane kvota na pobjedu APOEL-a je čak 12. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za večerašnji duel u Amsterdamu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ove sedmice nisam imao osjećaj da bi stvari mogle krenuti po zlu. 0:0 je opasan rezultat iz perspektive evropskih takmičenja, ali i dobar rezultat iz gostujužeg meča. Imamo stvar u našim rukama - da završimo posao na domaćem terenu. Vjerujemo u sebe i znamo za šta se borimo. Dat ćemo sve od sebe i uvjereni smo da će sve biti u redu", izjavio je trener Ajaxa Erik ten Hag pred večerašnji meč.

Inače, utakmica u Amsterdamu počinje u 21:00 sati, baš kao i preostali revanš mečevi play-offa za grupnu fazu Lige prvaka, Club Brugge - LASK i Slavia Prag - CFR Cluj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti