Da li će se Kalinić odlučiti za povratak na Otok?

Koeman pokazuje interesovanje

Da li će se Kalinić odlučiti za povratak na Otok?

Eldar Ganibegović

Nikola Kalinić iza sebe ima fenomenalnu sezonu u dresu Fiorentine pa zbog toga i ne čudi interesovanje velikog broja klubova za njegove usluge.

Everton je samo još jedna u nizu ekipa, koja ga želi vidjeti u svojim redovima, već je od ranije poznato da Milan pomno prati napadača reprezentacije Hrvatske.

Engleski mediji prenose kako je Everton spreman platiti 22.5 miliona eura za napadača Fiorentine, međutim Kalinić je već izjavio kako bi svoju karijeru volio nastaviti u Milanu.

Budućnost napadača Fiorentine je veoma neizvjesna, želja mu je prelazak na San Siro, ali ako do toga ne dođe, vjerovatno će razmotriti primamljivu ponudu Ronalda Koemana.

Everton ne planira da stane sa novim pojačanjima, nako što su prodali Romelu Lukakua za velike novce, sada te iste žele pametno uložiti. Do sada su doveli par zvučnih imena kao što su povratak Waynea Rooneya na Goodison, dolazak Micheal Keanea i Sandra Ramireza.

Poznato je da Koeman traga za pravim napadačem. Mnogi igrači su se povezivali sa Karamelama, sada je bacio oko na Kalinića, koji je za Fiorentinu u posljednje dvije sezone postigao 33 pogotka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo da je Nikola već u jednom periodu nastupao u engleskoj Premier ligi, kada je nosio dres Blackburn Roversa, tako da mu adaptacija na nogomet na Otoku ne bi predstavlja veliki problem. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi