Da li će u srijedu biti poznat prvak Druge lige Sjever?

Poraz Gradine i kraj nada

Da li će u srijedu biti poznat prvak Druge lige Sjever?

S. Mlaćo

Uzbudljivo je i u Drugoj ligi Sjever. Odigrani su susreti 26.kola, a lider Budućnost tek u srijedu će ugostiti Priluk.

Drugoplasirana Gradina poražena je od Mramora 2:0 i samo pravo čudo može spriječiti Budućnost da ne izbori plasman u Prvu ligu FBiH.

Strijelci za pobjedu Mramora bili su Aldin Teparić i Almis Kasumović.

Svatovac je na svom terenu deklasirao Odžak 102 5:0. Dvostruki strijelac za domaće bio je Sedin Hrbat, dok su po jedan pogodak dodali Mahir Begić, Almir Kukić i Benjamin Berbić.

Dinamo je bio bolji od Radničkog 2:1 (Alen Turbić, Ilija Kopić/Almedin Mahovkić), dok je Bosna u Kalesiji bila bolja od Mladosti 2:0 (Ragib Čirak, Mehdin Šljivić).

U Sezoni je Bosna slavila 2:1 protiv istoimenog domaćina. Goste je u vodstvo doveo Emsad Đedović, na 0:2 je povisio Edin Hasanbašić, dok je konačnih 1:2 postavio Sead Havić sa 11 metara.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U duelu Lokomotive i Prokosovića nije bilo pogodaka, a Čelić je savladao Slogu 2:1. Sloga je povela pogotkom Mirze Palate, a preokret domaćima donose Eldin Mehmedović i Nermin Slomić.

Budućnost je prvoplasirana sa 53 osvojena boda i utakmicom manje, a Gradina je drugoplasirana sa 47, dok Mladost (M) ima 42.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije