Škahić se oprostio od bh. fudbala, našao novi posao

Nekada defanzivac Slobode, Veleža...

Škahić se oprostio od bh. fudbala, našao novi posao

Nekadašnji defanzivac Slobode i Veleža Ibrahim Škahić odlučio je u 25. godini prekinuti fudbalsku karijeru.

Škahić je početkom godine dogovorio šestomjesečnu saradnju sa Gradinom, međutim kako ga je nedavna kazna s terena udaljila na šest mjeseci, prijevremeno se oprostio od matičnog kluba i bh. fudbala uopšte. 

Iz Gradine su saopštili da će Škahić svoj životni put nastaviti u Njemačkoj, gdje je pronašao posao, a iz kluba su mu poželjeli sreću i uspjeh u daljem radu, zahvalivši mu se što je svoje posljednje utakmice na zelenom terenu odigrao upravo u njihovom dresu.

Iako u svojim nogama ima skoro stotinu premijerligaških utakmica, karijeru ovog defanzivca na kraju su obilježili skandali. Kao igrač Zvijezde 09 je optužen za namještanje utakmica, dok je u Gradini zaradio šestomjesečnu suspenziju na osnovu, kako su iz kluba naveli, lažnog izvještaja nakon utakmice u Čeliću u kojoj je navodno udario suca.

"Škahić je prisustvovao jednoj od najvećih sramota u bh. fudbalu. Zbog nepravde je svoju ekipu želio da povuče s terena, a na kraju je postao žrtva izrežiranog scenarija", stoji, između ostalog, u saopštenju tima iz Srebrenika.

Kroz karijeru Škahić se imao priliku okušati i van granica Bosne i Hercegovine, tačnije u razdoblju od 2012. do 2013. godine kada je nosio dres češke Karvine.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi