Ninković i Jazvin na današnjoj press-konferenciji

Trener Sloge iz Simin Hana Ratko Ninković

"Da li ćemo dobiti sve utakmice? Da znam igrao bih kladionicu i zaradio velike novce"

Emir Dindić

U okviru 16. kola Prve lige FBiH za fudbalere ekipa Sloge iz Simin Hana ide na neugodno gostovanje u Jajce kod ekipe Metalleghea. Tim povodom danas je održana press-konferencija na stadionu Sloge gdje se govorilo o urađenom u proteklom periodu, te očekivanjima od susreta u Jajcu.

Ratko Ninković šef stručnog štaba Sloge istakao je da je jako zadovoljan ekipom, da mu je dobro došla odgoda od sedam dana i da će drugi dio sezone biti svaka utakmica derbi.

"Što se tiče stanja u klubu, ono je jako stabilno i zadovoljstvo je raditi u jednom ovakvom klubu. Ekipa je po meni spremna, a što se tiče press-konferencije, ona po meni može biti preslika svih ostalih 14 press konferencija koje će se održati. Moji odgovori će biti uvijek identični na vaša postavljena pitanja. Od svake, ne samo od ove utakmice, očekujem vrhunsku izvedbu i pobjedu. Sada dali je to prepotentno i arogantno zaista ne znam, ali ja jednostavno to tako gledam.", rekao je Ninković, te je dodao:

"Da li ćemo svih 15 utakmica pobijediti? Kada bih ja to znao igrao bih sportsku kladionicu i zaradio velike novce. Ali, šalu na stranu, kakvu imamo infrastrukturu i sve što ide uz to, trebali bismo bar jedno 80% naših planova da ostvarimo, što bi bilo dovoljno za ulazak u Premijer ligu. Međutim, sa ovim što pričam ne želim da neko pomisli da ostali nemaju šanse. Mi ove godine imamo iznimno kvalitetne protivnike, da ih sada ne nabrajam znate ih bolje od mene i bolje ste upoznati. Tu ima dosta igrača i trenera iz Premijer lige, koji su osvajali titule i sticajem okolnosti su došli u Prvu ligu FBiH. Zašto je to tako nemam pojma, ali sigurno to je veliki plus za Prvu ligu Federacije. Biće zaista neizvjesnih utakmica do samoga kraja.", osvrnuo se Ninković te zatim nastavio:

"Prvak se ne postaje pobjeđujući direktne konkurentne za ulazak u veći rang. Ako sada osvojimo tri boda u Jajcu ona će nam biti ista kao i u duelu sa direktnim konkurentima. Mi ćemo probati da igramo za gol više. Što se tiče ekipe Metalleghea, oni su jako dobra i iskusna ekipa biće teško, ali ja vjerujem u svoju ekipu. Alibija nema za eventualni neuspjeh u nedjeljnom susretu i idemo korak po korak da bi smo ispunili cilj zvani Premijer liga. Da li ćemo u tome uspjeti ostaje nam da vidimo nakon 15 kola koja su pred nama.", završio je svoje izlaganje Ninković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo ekipa Sloge u nedjeljnom susretu nastupiće bez pet standardnih prvotimaca Samira Efendića, Ivana Kostića Nemanje Stjepanovića koji će zbog crvenog kartona u Kupu BiH protiv Slobode pauzirati jednu utakmicu, dok će susret propustiti i Adnan Hrelja i Miljenko Bošnjak zbog tri žuta kartona zarađena u prošloj sezoni.

Susret između Metalleghea i Sloge iz Simin Hana na rasporedu je u nedjelju sa početkom od 15:00 h.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi