Da li ćemo u Rusiji gledati najregularniji Mundijal do sada?

VAR po prvi put na SP

Da li ćemo u Rusiji gledati najregularniji Mundijal do sada?

O. Lekić

VAR tehnologiju ćemo po prvi put gledati na jednom velikom takmičenju, najviše zahvaljujući najpoznatijoj "ćelavici" u svijetu fudbala koji je bio najglasniji u tome da na Svjetskom prvenstu ovu tehnologiju vidimo na djelu.

Najbolji svjetski arbitri su u posljednih deset dana proveli u Italiji, gdje su se oštrili svoje reakcije na odluke kontraverzne, ali i pravedne VAR tehnologije, koju ćemo po prvi put gledati na Svjetskom prvenstvu.

Sudijske reakcije koje na samom terenu i saradnja koje sporne situacije prate putem ekrana iz različitih uglova - upravo je taj segmenat bio glavni cilj sudijskog seminara koji je održan u italijanskom gradu Caverciano, a koji je održan pod budnim okom najveće sudijske legende Pierluigi Colline. 

"Sasvim je normalno da nešto poput VAR tehnologije, sa sobom nosi dosta nevjerice i navijači to gledaju sa određenom dozom rezerve. Ono što sa sigurnošću možemo reći je to da ćemo svaku spornu situaciju riješiti na najbolji i najpravedniji mogući način. To je bio naš osnovni cilj i ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti", riječi su slavnog talijanskog arbitra. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ostaje nam da se u ovo uvjerimo za tačno 53 dana, kada počinje Mundijal u Rusiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi