Da li je Ansaldi spasio Elseida Hysaja?

Težak pad igrača Napolija

Da li je Ansaldi spasio Elseida Hysaja?

Jučer je Torino na svom terenu ugostio ekipu Napolija u meču 7. kola Serije A. Ovaj duel je završen bez golova, a obilježili su ga težak pad i povreda beka Napolija Esleida Hysaja.

Hysaj je bio primoran napustiti igru već u prvom poluvremenu i to nakon što je poslije skoka i pokušaja da dođe do lopte pao preko fudbalera Torina Cristiana Ansaldija.

Kadrovi pada albanskog fudbalera su izgledali zaista užasno, u prvi mah se sumnjalo da je možda i slomio vrat, ali je ubrzo stigla prava dijagnoza.

Hysaj je odmah prevezen u bolnicu, a tamo je ustanovljeno da je slomio grudnu kost i da mu slijedi dugotrajan oporavak. Međutim, fudbaler Napolija je dobro prošao uzme li se u obzir kako je njegov pad izgledao.

Možda ga je teže povrede spasio upravo Ansaldi, preko kojeg je pao.

Na usporenom snimku se može vidjeti da je Ansaldi brzo razmišljao, te da je pokušao uhvatiti Hysaja kada je vidio da pada preko njega. Iako ga nije uspio uhvatiti kako je želio, čini se da je bar jednom rukom uspio usporiti i ublažiti njegov pad.

Ko zna, da Ansaldi nije ovako reagovao, možda bi Hysaj doživio puno teže povrede - prije svega vrata...

Promo

Top Komentari

Lud
E jes ga i spasio u pm ...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi