Da li je Barcelona konačno dobila Xavijevog nasljednika?
(Foto: EPA) Utakmicu protiv Intera Arthur je završio sa 83 uspješna pasa - 95.4% tačnosti.

Navijači Barce "u transu"

Da li je Barcelona konačno dobila Xavijevog nasljednika?

Od kada je legendarni Xavi 2015. godine napustio Barcelonu, na Nou Campu ništa nije isto. Barca je i dalje moćna sila, ali već neko vrijeme se čini da praznina nastala odlaskom Xavija nije nikada popunjena.

Međutim, nakon sinoćnje utakmice protiv Intera u Ligi prvaka navijači Barcelone su u transu - uvjereni su da su dobili Xavijevog nasljednika.

Brazilac Arthur je ovog ljeta za 30-ak miliona eura, bez puno pompe, stigao u Barcelonu iz Gremija, ali kada je jednom dobio priliku da pokaže šta zna, ovaj 22-godišnjak nije prestao oduševljavati.

I zaista stilom igre podsjeća na legendarnog Xavija ili bi se čak mogao nazvati kombinacijom Xavija i Inieste - sjajna kontrola lopte, pregled igre i savršen tajming.

Sinoć je za 78 minuta igre oduševio, u poptunosti je gospodario sredinom terena i pobrao aplauze Nou Campa. Ipak, da li je prerano govoriti da je Barca dobila Xavijevog nasljednika ili je zaista Arthur "prava stvar"?

Čak i Messi je prije nekoliko dana izjavio da ga Arthur Podsjeća na Xavija, a sinoć su navijači Barce nakon njegovih nekoliko poteza sigurno pomislili da se legendarni Španac na trenutak vratio na travnjak Nou Campa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi