Da li je Bonucci trebao dobiti crveni karton zbog sramotnog poteza?

Zanimljiv detalj koji je promakao glavnom sudiji

Da li je Bonucci trebao dobiti crveni karton zbog sramotnog poteza?

S. Pašalić

Juventus je sinoć poražen na svom terenu od Ajaxa sa 2:1 u četvrtfinalu Lige prvaka te je tako ostao bez polufinala ovog takmičenja.

Stara dama je povela u 28. minuti nakon što je Miralem Pjanić ubacio loptu iz kornera, a Cristiano Ronaldo je postigao gol za 1:0.

Izgledalo je da Juventus ima sve u svojim rukama, ali je Ajax u 34. minuti stigao do izjednačenja nakon što je van de Beek postigao gol za 1:1.

Drugo poluvrijeme Ajax je odigrao fenomenalno te je stvorio nekoliko sjajnih prilika za gol, a u 67. minuti Matthijs de Ligt je postigao gol za 2:1, a ispostavilo se na kraju da je to bio i gol za pobjedu i prolaz holandskog tima u polufinale.

Ipak, dosta polemike se diglo nakon vodećeg gola Juventusa. Glavni sudija je na asistenciju VAR-a na kraju ipak priznao gol, ali ono što je razljutilo mnoge navijače širom svijeta je potez Leonarda Bonuccija koji je u gužvi čini se namjerno udario igrača Ajaxa u glavu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijači su na društvenim mrežama iskazali veliko nezadovoljstvo zbog ovog poteza i čak smatraju da je gol trebao biti poništen te da je Bonucci trebao dobiti crveni karton.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adnanski
smeće od igrača!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti