Da li je Edinu Džeki večeras poništen čist gol?

Čini se da nije bio ofsajd

Da li je Edinu Džeki večeras poništen čist gol?

E. Čaušević

Roma je večeras na Olimpicu u prvom kolu grupne faze Evropske lige savladala Basaksehir sa ubjedljivih 4:0.

Vučica je lakše od očekivanog stigla do pobjede protiv turskog tima. Gol i u ovoj utakmici postigao je Edin Džeko koji je to uradio u 58. minuti kada je povisio na 2:0.

Međutim, Džeko je nekoliko minuta prije toga još jednom uspio da zatrese mrežu, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. No, mnogi su sigurni da Džeko nije bio iza lopte u tom trenutku, te da mu je poništen čist gol.

Poznato je da u Evropskoj ligi u grupnoj fazi nema VAR-a koji bi itekako dobro došao u ovoj situaciji. Da li je Džeki poništen čisto gol možete prosuditi sami i pogledati na OVOM linku.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Treba dodati da je Dijamant do kraja utakmice upisao i asistenciju kada je u 71. minuti uposlio Zaniola koji je pogodio za 3:0. Konačnih 4:0 u sudijskoj nadoknadi postavio je Justin Kluivert.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad
Gdje su admini da izblokiraju više ovog "zalutalog" promotora bluda i nemorala?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti