Da li je Gradina "prodala" titulu Budućnosti: "Prijave su otišle i u Policijsku stanicu Srebrenik"

Da li je u Drugoj ligi Sjever sve riješeno?

Da li je Gradina "prodala" titulu Budućnosti: "Prijave su otišle i u Policijsku stanicu Srebrenik"

S. Mlaćo

Gradina je prema svemu sudeći izgubila sve šanse da na kraju osvoji titulu prvaka i izbori plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

Tim iz Srebrenika sada zaostaje devet bodova za Budućnosti četiri kola prije kraja i čini se da je utrka završena.

Navijači Gradine su razočarani, a pojedini smatraju da je Gradina "prodala" prvo mjesto, zbog čega su se iz vodstva ovog kluba odlučili oglasiti saopštenjem za javnost.

"Poštovani navijači i članovi našeg kluba, dužni smo vam saopštiti nekoliko informacija i upoznati vas sa pokušajima obmane javnosti lažnim navodima pojedinaca i samim time narušavanja imena i ugleda našeg kluba.

Upravni odbor Gradine zajedno sa predstavnicima vlasti održao je hitan sastanak i jasno i energično odbacuje i demantuje sve neistine i "provale" koje se u proteklim danima, od strane pojedinaca koji su upućivali prijetnje i uvrede našim fudbalerima, pojavljuju po društvenim mrežama.

Naime, pojedinci u želji da naruše mir i transparentan rad kluba, koji vodi ka uspjehu i koji je prepoznat širom našeg grada i države, u javnost iznose klevete i dezinformacije u kojima spominju da je Gradina "prodala" prvo mjesto i titulu te da je Upravni odbor na čelu sa fudbalerima i trenerima plavih izrežirao prvenstvo i lidersku poziciju svjesno prodao i prepustio ekipi FK "Budućnost" iz Banovića.

Pojedinci su otišli čak toliko daleko da se služe pričama da je naš klub svjesno naštimao i suca Kovčića koji je napravio lakrdiju u Čeliću, te da je ta utakmica namjerno prekinuta od strane naših fudbalera kako bi sami sebe udaljili od prve pozicije i prodali prvo mjesto.

Podsjetimo, epilog te utakmice je suspenzija Škahića kao i kazne za trenera Jašarevića i fudbalera Likića, a svakom istinskom navijaču pa čak i razumnoj osobi ove informacije su van svake pameti i predstavljaju jasno blaćenje našeg kluba, a iza paravana imaju cilj ostvarivanja ličnih interesa pojedinaca i uplitanje politike u klub.

Ovim putem još jednom molimo javnost i navijače i simpatizere našeg kluba da ne nasjedaju na pokušaje unošenja nemira u trenucima kada Gradina konačno treba "prodisati punim plućima" i postati jedan stabilan klub sa velikom armijom navijača.

Protiv problematičnih pojedinaca već su podnešene prijave u Policijskoj stanici Srebrenik i imena dotičnih su predana nadležnim organima, a zbog kleveta i laži biti će pokrenuti i sudski procesi, kako privatno tako i od strane OFK "Gradina" Srebrenik.

UO "Gradina" na čelu sa svojim fudbalerima jasnog je stava da ovakvim pojedincima nije mjesto na tribinama i sportskim događajima, a u buduće će biti pojačane i sigurnosne mjere kako bi u potpunosti zaštitili igrače i navijače našeg fudbalskog kluba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Takođe želimo dodati da je u proteklom periodu u skladu sa vremenom i mogućnostima rađeno na dogovaranju saradnje sa ekipom FK "Tuzla City" i to u prisustvu predstavnika oba kluba kao i lokalne zajednice odnosno grada Srebrenika, o čemu smo već ranije upoznali javnost.

Ovom putem želimo naglasiti da će sve službene informacije blagovremeno biti objavljene kada dođe do ozvaničenja saradnje, koja se odnosi na naredni period počevši od starta iduće sezone (2019/20), te naše navijače i simpatizere molimo za strpljenje", istakli su iz OFK Gradina na zvaničnoj facebook stranici.

Top Komentari

Tipicna bosanska posla, to jest carsija i nagadjanje rekla kazala, optuzivanje bez dokaza. Kada nije ona onako kako neka sredina ili carsija ocekuje onda pocnu izmisljanja i nagadjanja i optuzivanja bez dokaza, tipicno je za BH da Bosanac Bosancu ne vijeruje, ljubomora, zavidnost i ogovaranje to je tipicno za Bosnu, u Bosni ti je ako covjek sa postenim radom stekne veliki imetak odmah ga proglase lopovom i da je ukrao, niko ne kaze da u BH nema lopova i da svako nije legalno stekao imovinu, ali zato ima postenih ljudi koji su postenim radom stekli veliki imetak, ali nazalost nepisani zakon u BH da svi koji su se snasli i imaju, da su oni svi lopovi jer tipicni prosjecni Bosanac ne voli uspjesnje gradjane a razlog je velika ljubomora, ali zato niko ne zna da glumi i da laze i da bude sebican kao sto to Bosanac zna, ako radi u kompaniji za 15 dolara po satu on ce reci da radi za 25 dolara po satu, a ako zna dobro da uputi nekoga naravno on to nece uraditi, jer voli da te gleda da crkajes i da nemas, zaista, zaista Bosanci su veoma cudan i specifican narod, ako je Bosnac na nekoj funkciji, nikao ne zna da se hvali i kurci kao Bosanac. Prema tom da je Gradina prodala titulu Buducnosti iz Banovica u to u opste ne vijerujem.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi