Da li je na pomolu sramota za Gradonačelnika, Gradsko vijeće i Grad Zenicu?
NK Čelik želi samo da Grad ispoštuje sporazum potpisan krajem prošle godine

Pressica na Bilinom polju

Da li je na pomolu sramota za Gradonačelnika, Gradsko vijeće i Grad Zenicu?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik danas je održao press konferenciju na stadionu Bilino polje. Tema ove pressice bila su dešavanja u klubu s posebnim osvrtom na ignorisanje Gradske uprave i Gradonačelnika na potpisani ugovor krajem prošle godine, koji jedna strana ne ispunjava.

Prisutnim medijima obratili su se predsjednik kluba Denis Mušović, član Upravnog odbora Robert Jonjić, te advokat Tarik Hadžimahmutović.

Robert Jonjić referirao je oko stanja u klubu, aktivnostima, izvještajima, poslovanju
„Čelik redovno izmiruje sve obaveze prema uposlenicima kluba, Poreznu upravu, Upravu za indirektno oporezivanje, partnere, klijente, igrače, tako da smo nakon dugo godina poželjan partner koji redovno servisira sve svoje obaveze. Moram kazati da smo u ova četiri mjeseca vratili preko 140.000 KM duga. Mimo tekućih obaveza, mi smo bez ijedne marke od Gradske uprave došli do toga da vraćamo i dugove koji su ranije nastali.", kazao je Robert Jonjić.

"Upoznati ste ranije da smo radili internu reviziju, novu sistematizaciju radnih mjesta, Bilo je dosta iscrpljujući procesa, ali je omogućilo samom radu kluba potrebnu transparentnost.Imamo svoje ljude sada u svim organima u Nogometnom savezu od kantonalnog do državnog i imamo ljude koji će štiti interes kluba. Otvorili smo Fan Shop, radi veoma uspješno, ali imamo namjeru proširiti ga u narednom periodu. Radili smo i određenu rekonstrukciju u omladinskom pogonu, uposlili smo nova tri mlada trenera, te se već vide određeni pomaci. Imamo generalnog sponzora, dva zlatna sponzora, mnogo donatora, sponzora pojedinačnih i na to smo ponosni. Čelik ima preko 100 partnera s kojima sarađuje što iz reda sponzora, što iz reda donatora. Ponosni smo na to i zato servisiramo sve obaveze kluba. Čelik je postao ažuran, stabilan i likvidan. Čelik i Grad Zenica imaju akt koji je obavezao dvije strane, mi ih ispunjavamo, s druge strane Grad i Gradonačelnik to ne rade onako kako je potpisan ugovor i to je jedini problem ka potpunoj stabilizaciji kluba, ali o tome će nešto više kazati moje kolege“, dodao je Jonjić.

Predsjednik Denis Mušović je bio posebno emotivan u svom izlaganju, te je jasno dao do znanja da će ova Uprava zaštiti interese kluba i boriti se za Čelik kako to i treba.

Oglasi

„Znam da je teško svakog čovjeka uvjeriti da se nešto radi ispravno, zato smo mi i došli u klub i da ga jednom vodimo kako treba i prema mjestu koje mu i pripada. Institucije kluba u zadnjih pola godine nikada nisu bile jače. Mi nismo došli ovdje da kukakmo i tražimo novac, nego da kažemo da je jedini kamen spoticanja i prepreka bržem razvoju i vraćanju Čelika na mjesto koje mu pripada jeste Gradonačelnik i Gradska uprava, koji ne ispunjavaju svoje obaveze. Meni je smiješno da se on tako ponaša prema simbolu ovog Grada, potpisao je Sporazum, dao svoj potpis i udario pečat Grada Zenice na Sporazum, on ne poštuje instituciju zvanu Grad Zenica. Sramota je to za njega kao prvog čovjeka Zenica, mi smo čuvari svih simbola Grada. Mi planiramo ovdje biti još dugo, niko nas neće otjerati nekim seoskim obećanjima. Borit ćemo se do kraja i to svima treba da bude jasno. Svjesni smo koga mi predstavljamo, ovo je institucija i mora se poštovati."

"Gdje se god pojavi Fuad Kasumović omalovažava NK Čelik, mi ga ne damo i nikada se ovaj klub neće ugasiti. Idemo do kraja, svi će odgovarati za ono što su mnogi uradili i zašto su srozali klub na ove grane. Ovo će sve izaći na vidjelo pa ćemo vidjeti na kraju. Čelik nije rupa bez dna, nego je jedino naša ljubav rupa bez dna. Ovaj klub će dobiti ono što pripada zakonski sada i ubuduće. Ne bojimo se nikoga idemo do kraja da privedemo kraju sve svoje ciljeve. Mi ne obećajemo i lažemo ljude, nama je nebo granica i to neće uništiti ni neki Gradonačelnik koji nije ni rođen u Zenici“, kazao je Denis Mušović prvi čovjek Zeničana.

Za kraj se s pravne strane medijima obratio i advokat Tarik Hadžimahmutović, koji zastupa Čelik u ovom slučaju i koji je ranije bio član Upravnog odbora kluba.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

„Ovi momci rade sjajan posao i njihov rad nadilazi Premijer ligu, a ne Kantonalni ligu i treba im biti podrška. Kada je u pitanju pravni aspekt, sporazuma ili ugovora koji je potpisan između NK Čelik i Grada Zenica. Čelik ne traži ništa što mu ne pripada, slali smo dvije opomene Gradskoj upravi i oni su ostali nijemi na to. Ne znam o čemu oni razmišljaju, ja se iskreno nadam da će proraditi taj zdrav razum. Nije Čelik sam sa sobom potpisao ugovor, zna se ko je potpisao, dvije strane i koje su njihove obaveze. Valjda bi prava i obaveze koje je preuzela Gradska uprava trebala da ispunjava i poštuje ono što je potpisala. Ovi momci su na osnovu tog sporazuma planirali budžet za ovu godinu, odnosno vraćanje dugova povjeriocima. Mi još vjerujemo u tu simbiozu jer Čelik i Zenica su jedno. Nadam se da će imati zadnji atom razumijevanja i da će ispoštovati sporazum. Ne želimo da se dovedemo u situaciju da klub tuži Grad, to bi bio raritet u Evropi. Ako Čelik tuži Grad, ako dođe do sudskog postupka siguran sam da će Čelik dobiti bez problema ovaj spor i to nisu sume koje su zanemarive. Nanijet će se šteta Gradu, nadam se iskreno da neće do toga doći i da će se krenuti s ispunjavanjem svojih obaveza“, kazao je Tarik Hadžimahmutović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Koji je ovo put da ovi najavljuju tužbu protiv Fude.Ne da Fudo pare za budalaštine.Ugasit ce vas Fudo i ide novi klub Dzerzelez Zenica.
5 15
CeZenicaLik
Celik je bio i ostace.Fudo je sad i nema ga vise.Momci odlicno odradjuju posao i imaca sve vise podrske.Sve one hijene od ljudi koji su otimali od Celika su pobjegli jer nemaju vise koristi.Ne vratili se vise nikad a.B.d.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi