Da li je ovo iskupljenje? Svaki igrač Manchester Cityja plaća jedan autobus

Za dolazak navijača na finale

Da li je ovo iskupljenje? Svaki igrač Manchester Cityja plaća jedan autobus

Ekipa Manchester Cityja je u dramatičnom revanšu četvrtfinala Lige prvaka slavila sa 4:3, ali nije uspjela proći u polufinale.

Dalje ide Tottenham koji je u prvom meču slavio sa minimalnih 1:0, a razočarenje Građana je tim veće što im je VAR u samom finišu zbog ofsajda poništio gol za 5:3.

Ipak, City je ove sezone već osvojio jedan trofej (EFL Kup), a u igri je za još dva. U odličnoj je poziciji kada je u pitanju utrka za prvaka Engleske, a 18. maja će na Wembleyju igrati finale FA Kupa protiv Watforda.

U Manchester Cityju su odlučili zahvaliti navijačima na podršci tokom čitave sezone i to na način da će igrači finansirati prevoz navijača do Wembleyja.

Danas je City objavio da će svaki igrač prvog tima platiti po jedan autobus za navijače, tako da će ih biti osigurano ukupno 26.

Također, Građani su poručilii da će, ukoliko potražnja to bude zahtjevala, pokušati osigurati dodatne autobuse.

"Podrška naših navijača tokom sezone je bila nevjerovatna. Putovati na toliko utakmica u PL i kup takmičenjima, bilo da se radi o domaćim ili gostujućim, nije lako i to je nešto što svaki igrač u ekipi cijeni", izjavio je kapiten Vincent Kompany, pa dodao:

"Iako sinoćnji rezultat nije bio onakav kakvom smo se nadali, bilo je sjajno čuti naše navijače kako svih 90 minuta glasno podržavaju ekipu. Još se imamo za šta boriti ove sezone i ovo je naš način da se zahvalimo onima koji su nas podržavali na svakom koraku".

Sjajan gest kluba sa Etihada, a možda i način da se Građani iskupe za novo ispadanje iz Lige prvaka...

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi