Ušati trofej ostaje samo san, a Guardiolini izbori škode i budućnosti Građana?

Sve je više dilema na Etihadu...

Ušati trofej ostaje samo san, a Guardiolini izbori škode i budućnosti Građana?

Manchester City i Tottenham su sinoć odigrali jednu od najboljih utakmica viđenih u posljednje vrijeme. Građani su slavili sa 4:3 u revanšu četvrtfinala Lige prvaka, ali su Pijetlovi prošli dalje zbog 1:0 na svom terenu i golova u gostima.

Na Etihadu je viđena šokantna završnica, a na kraju je VAR slomio srca igrača i navijača Manchester Cityja poništivši gol Raheem Sterlinga za 5:3.

Prebolit će Građani još jedno ispadanje iz Lige prvaka. I dalje su u odličnoj poziciji kada je borba za titulu prvaka Engleske u pitanju, ali bi, skorije nego što bi to navijači željeli, City mogao ostati bez jednog od najboljih igrača.

Leroy Sane je sinoć ušao u igru tek u završnici susreta kada je Guardiola morao baciti sve karte u napad, ali nije uspio pomoći svojoj ekipi da izbjegne eliminaciju u četvrtfinalu Lige prvaka.

Sane je svakako jedan od najboljih krilnih napadača na svijetu i ima ozbiljan potencijal da u budućnosti postane još kvalitetniji. Međutim, to bi mogao učiniti u nekom drugom klubu.

Pep Guardiola obožava Benjamina Mendyja, kojeg obavezno uvrštava u startnu postavu (kada je zdrav), što zagorčava žitov Leroyju Saneu.

Španski strateg vjeruje da Mendy i Sane nisu kompatibilni na terenu jer je njegovom lijevom beku u ofanzivnim akcijama potreban i veliki dio prostora koji inače zauzima 23-godišnji Sane.

Zbog toga se njih dvojica gotovo nikada ne nađu zajednu u startnoj postavi, a Guardiola ipak više voli dati prednost Mendyju. Tu su i priče o Saneovom "mantalitetu"...

Sada sa Otoka stižu vijesti da ova situacija itekako utiče na Sanea koji više nije siguran da li bi novi dugoročni ugovor sa Cityjem bio pozitivna stvar za njegovu karijeru - jer trenutno ne dobija minutažu kakvu želi.

Ukoliko Sane odbije potpisati novi ugovor sa Cityjem, Građani bi već sljedeće godine mogli biti primorani prodati ga relativno jeftino jer njegov aktuetlni ugovor vrijedi do ljeta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, zbog slabije minutaže sve nazadovoljniji u Cityju je, navodno, i Gabriel Jesus.

Leroy Sane je u Manchester City stigao 2016. godine za više od 50 miliona eura. Od tada je za Građane odigrao 128 utakmica u svim takmičenjima, postigao 38 golova i upisao 45 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Hahaha sagnite se Pepu jadovi... najbolji trener svih vremena
0 3
dobojan90
Ušati :-D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi