Da li je vrijeme za Lucu Pellegrinija u Juventusu?

Mladi fudbaler se vratio na Allianz stadion

Da li je vrijeme za Lucu Pellegrinija u Juventusu?

Jednosezonska posudba Luce Pellegrinija u Cagliariju je završena i on se zvanično vratio u Juventus.

Međutim, sada je pitanje da li će dobiti priliku u Juventusu? Brojni italijanski mediji vjeruju da hoće posebno ukoliko Mattia De Sciglio ode i oslobi mjesto u rosteru.

21-godišnji Pellegrini je odigrao 24 utakmice u Seriji A za Cagliari u sezoni 2019/2020, a sa pozicije lijevog beka je imao solidan ofanzivni doprinos - šest asistencija.

Pellegrinija je Juventus prošlog ljeta kupio od Rome za 22 miliona eura i odmah poslao na posudbu u Cagliari, klub u kojem je boravio na posudbi i dok je bio član Rome.

Mladom Italijanu se predviđa svijetla budućnost ipak potrebna mu je prava šansa u Juventusu, a kao što je već rečeno dosta toga zavisi i od De Sciglija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno bi De Sciglio mogao biti prodan PSG-u ili Barceloni, a ako se to ne desi, Pellegrinija vjerovatno čeka nova posudba.

Luca Pellegrini je bio članom svih omladinskih selekcija Italije. Bio je pozivan i u A reprezentaciju, ali za isti još nije debitovao.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi