Eusebio Di Francesco preuzeo ekipu Cagliarija

Pronašao novi angažman

Eusebio Di Francesco preuzeo ekipu Cagliarija · Zvanično

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Eusebio Di Francesco vraća se trenerskom poslu nakon što je zvanično izabran za novog trenera Cagliarija.

Di Francesco je bez posla još od oktobra prošle godine kada je dobio otkaz na klupi Sampdorije. Tada je klub vodio na samo osam utakmice, te se njegov boravak u Sampdoriji neslavno završio.

No, ovaj 50-godišnji stručnjak je uspio da pronađe novi angažman, te se vrati u Seriju A. Ovaj put Di Francesco će trenirati Cagliari u koji stiže umjesto Waltera Zenge.

"Cagliari i Eusebio Di Francesco su postigli dogovor oko početka saradnje. Naš novi trener potpisao je ugovor na dvije godine", poručili su iz CAgliarija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije toga Di Francesco je trenirao još Pescaru, Lecce, Sassuolo i Romu gdje je bilježio vjerovatno najbolje rezultate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi