Da li ljeto donosi veliku udarac za Chelsea? PSG identifikovao primarnu metu

N'Golo Kante seli na Park prinčeva?

Da li ljeto donosi veliku udarac za Chelsea? PSG identifikovao primarnu metu

Budućnost Thibauta Courtoisa i Edena Hazarda na Stamford Bridgeu je i dalje pod upitnikom. Već odavno se špekuliše da bi Real Madrid mogao krenuti u "potjeru" za belgijskim dvojcem, ali prema najnovijim informacijama navijači Chelseaja bi mogli strahovati i zbog PSG-a.

Parižani međutim na meti nemaju Hazarda i Courtoisa, nego sjajnog veznjaka Plavaca N'Goloa Kantea.

Prema navodima francuskih medija PSG je kao primarnu metu za ljetni prelazni rok identifikovao upravo 26-godišnjeg francuskog reprezentativca.

Podsjetimo, Kante je postao prava sanzacija od kada je 2015. godine stigao u Englesku iz Caena. U svojoj prvoj premierligaškoj sezoni je bio jedan od ključnih dijelova Leicesterove bajke, a nakon što je do titule prvaka Engleske stigao sa Lisicama 2016. godine, isto mu je pošlo za rukom i prošle sezone, osim što je trofej Premier lige ovaj put podigao u dresu Chelseaja.

Međutim, njegova epizoda na Stamford Bridgeu bi uskoro mogla završiti pošto francuski Le 10 Sport javlja da će PSG po završetku sezone uputiti bogatu ponudu za Kantea u pokušaju da ga "ukrade" aktuelnim šampionima Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, na Parku prinčeva vide Kantea kao savršenu zamjenu za Thiaga Mottu koji će napuniti 36 godina početkom sezone 2018/2019.

Baš poput Real Madrida, i PSG se pominjao kao potencijalno zainteresovan za Thibauta Courtoisa, ali sada se čini da Parižane mnogo više zanima njegov saigrač, sjajni N'Golo Kante.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi