Savjet Arsenalu: Nazovite Contea čim dobije otkaz u Chelseaju
Foto: EPA

Merson jasno poručio Topnicima

Savjet Arsenalu: Nazovite Contea čim dobije otkaz u Chelseaju

Midhat Šljivak

Rukovodstvo londonskog Arsenala dobilo je zanimljiv savjet od nekadašnjeg engleskog reprezentativca Paula Mersona.

On smatra da bi ekipa sa Emiratesa trebala na mjesto menadžera angažovati Antonija Contea, kojem se smiješi otkazu timu sa Stamford Bridgea.

Merson ima jasne razloge zbog čega misli tako.

"Da sam u Arsenalu na dan kada Conte napusti Chelsea, odmah bih se prihvatio telefona. Menadžeri kao što je Conte ne dolaze često. Arsenalu je potreban neko poput njega. Ne mogu stalno propuštati šansu da dobiju vrhunske menadžere. Mislite da Pep Guardiola ne bi radio u Arsenalu?", pita se Merson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije na tome završio. Wengera smatra krivcem za loše rezultate kluba jer nije otišao na vrijeme.

"Jurgen Klopp, Jose Mourinho, Pep Guardiola. Svi su oni preuzeli rivalske timove samo zato jer je Wenger mirno sjedio na menadžerskoj stolici, umjesto da se oprosti. Tu je još nekoliko menadžera, kao što je Max Allegri. Ipak, smatram da bi njemu trebalo vremena da se navikne na Englesku", vjeruje Merson.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi