Hoće li Umit Ozat dočekati i preživjeti utakmicu na Grbavici?
Ozat je svoj dosadašnji boravak u Čeliku obilježio brojnim ispadima, od kojih klub nema nikakve koristi, a na tabeli je ostao na istom mjestu, koje naredne sezone garantuje igranje u nižem rangu

Zeničani u teškoj poziciji

Hoće li Umit Ozat dočekati i preživjeti utakmicu na Grbavici? · Komentar

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u tri proljetna kola Premijer lige osvojili su samo jedan bod. Porazi od Zrinjskog i Slobode, te remi protiv Radnika dodatno su ugrozili ionako tešku poziciju kluba s Bilinog polja.

Svakako jedan od razloga što rezultati nisu onakvi kakvi su se očekivali jeste i kasna registracija stranaca, odnosno čekanje dozvole za igranje. Kako su prošlog petka tek registrovani svi strani igrači, onda se protiv Željezničara očekuje da stručni štab na raspolaganju ima sve strane igrače, koji su u trenažnom procesu.

Jedan od krivaca za loše rezultate sigurno je i šef stručnog štaba Umit Özat, koji je u proteklom periodu pažnju na sebe više skrenuo bahatim ponašanjem i ispadima, nego dobrim rezultatima i igrom svoga tima.

Ozat je nakon poraza od Slobode izjavio da će napustiti Zenicu, ako ne bude mogao sjediti na klupi Čelika u narednom duelu na Grbavici. Özat u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri nema mnogo uspjeha, a u protekla tri meča imao je dosta čudnih poteza. Ekipa se stalno mijenja, a u oči upada i to da je u sve tri meča (Zrinjski, Radnik, Sloboda), na poluvremenu izvršio dvije izmjene, što svakako nije dugo viđeno na našim terenima.

Dosta je nezadovoljstva na Bilinom polju, a svjedoci smo da su u protekla dva mjeseca klub napustili generalni sekretar Ismar Huskić, sportski direktor Edin Prljača i generalni direktor Murat Daldik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ako žele da Čelik ostane u ligi, onda predsjednik Aydin Olgun mora povući određene poteze. Bit će interesantno pratiti hoće li Özat (ako dobije dozvolu da može sjediti na klupi) u slučaju poraza na Grbavici ostati trener Čelika. Podsjetimo, da Zeničani nakon Željezničara kod kuće dočekuju Zrinjski. Na tablici crno-crveni imaju 17 bodova, jedan manje od Mladosti i četiri od Slobode, te ako ubrzo ne krenu pobjeđivati, mogli bi bodovno zaostati za najvećim konkurentima u borbi za opstanak.

Navijači Čelika ne žele da se ponovi sezona 2017/18, kada je klub na čelu s trenerom Edinom Prljačom rezultatski ispao iz Premijer lige, ali je zahvaljujući tome što Borac nije dobio licencu, na kraju ipak ostao u društvu najboljih bh.klubova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Kad se Amar isto ponasa onda je to fino, Kraj price, smeker, kada to radi neko ko je kroz karijeru uradio ono sto Amar nije mogao gledati ni na TV onda je bahat hahahahah
8 6
user1571956549
Celik pada na Grbavici a ovaj papak ce dobiti otkaz
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi